BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
EMEKLİ

Ne zaman emekli olurum sorgulama işlemi

Vatandaşlar ne zaman emekli olurum sorusunun cevabına internet üzerinden ulaşabilirler. İşte emeklilik sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgi...

Vatandaşların en çok merak ettiği ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı memurhaber.com'da. Emeklilik sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli olmayı bekleyenlerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi "Ne zaman emekli olurum" sorusunun yanıtını, 4A, 4C, SSK, SGK emekli maaşı hesaplama sistemi ile birlikte haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olabilirim ve emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır sorusunun yanıtını sizler için araştırdık ve haberimizde paylaşıyoruz. 2016 yılında en fazla merak edilen sorulardan biri de normal şartlarda ne zaman emekli olurum sorgusu oldu. Ayrıca aylıkemekli maaşı hesaplaması da diğer merak edilen işlemlerden biri oldu. Sizler için derlediğimiz bu haberden emekli maaşı hesaplamasını yapabilir vene zaman emekli olurum sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Emekli olmak isteyen kişilerin sigortaları üzerinden emeklilik bilgilerine ulaşabilmesi için ne zaman emekli olurum uygulaması oluşturulmuştur. Ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile yapacak işlemler sayesinde güncel emeklik durum görüntülenebilecektir. Bu bakımdan sizler de emeklilik hakkında bilgi almak istediğinizde ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz.

ERKEN EMEKLİLİK NEDİR?

Ne zaman emekli olurum uygulamasının kullanılması ile normal şartlarda ne zaman emekli olunacağı hesaplanmaktadır. Belirtilen tarihten daha erken bir sürede emekli olunmasında ise erken emeklilik tabiri kullanmaktadır. Normal şartlar dışında gelişen olaylarda kişilerin mağdur olmaması için erken emeklilik imkanı getirilmektedir. Erken emeklilik hesaplama gibi bir işlem bu nedenle bulunmadığı gibi sadece belirli olayların gerçekleşmesi halinde kişilerin emekli olmasına izin verilmektedir.

Erken emeklilik ve erken emeklilik hesaplama işlemleri sadece SGK tarafından yapılabilmektedir. Kişilerin çalıştığı süre içerisinde bir kaza yaşaması ve iş kaybı olması bu konuda zorunludur. Bu tür durumlar sonrasında SGK üzerinden sevk ve kontrol işlemleri yapılacak ve doktor raporu ile birlikte kişinin durumu hakkında özel bir bilgilendirme yapılacaktır. Tüm şartların işçinin lehinde olması ve durumun haklı olduğunun görüşmesi üzerinde erken emeklilik işlemlerine başlanmaktadır. Erken emeklilikte kişi hemen emekliye ayrılmakta ve emekli maaş bağlanmaktadır.

Erken emeklilik bu bakımdan kişilerin isteğine göre gerçekleşebilecek bir durum değildir. Kişiler emeklilik ile ilgili durumlarını görüntülemek ve bilgi almak için sadece normal şartların göz önünde bulundurulduğu ve bu şekilde hesaplamaların yapıldığı bilgileri görebilmektedir. Bu bakımdan eğer düzenli olarak çalışma ve prim ödemeleriyle ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız sizler de sunulan emeklilik sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Uygulama sayesinde ücretsiz bir şekilde güncel sigorta bilgilerinize göre kaç gün daha çalışmanız ve ne zaman emekli olabileceğiniz bilgisine ulaşabilirsiniz. Bu konuda yapılacak işlemlerde herhangi bir sınır olmadığı gibi sigorta güncel bilgilerinin sorgulama formuna girilmesi zorunludur.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

E-Devlet üzerinden yapacağınız emeklilik maaşı sorgulamanız için bir şifrenizin olması gerekir. Eğer şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden başvurunuz karşılığında şifre edinebilirsiniz. Şifrenizi edindikten sonra aşağıdaki maddeleri uygulayınız ve emeklilik maaşı sorgulamanızı yapınız.

Yazının sonunda sizin için verilen linklerden SSK'ya bağlıysanız 4A, BAĞ-KUR'a bağlıysanız 4B ve Emekli Sandığı'na bağlıysanız 4C emeklilik maaşı sorgulama seçeneğini seçiniz.

Karşınıza "Kimliğimi Şimdi Doğrula" sekmesi gelecektir. O sekmeye tıklamalısınız.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM? 

SGK tarafından kullanıma sunulan SSK maaş sorgulama sayesinde sizler de emekli maaşınız için bilgi alabilirsiniz. Online olarak yapılacak işlemlerde üstelik herhangi bir ücret alınmadığından dolayı kişiler herhangi bir bedel ödemeden kolay bir şekilde işlemler tamamlanabilmektedir. Bu açıdan istenildiği zaman SSK maaş sorgulama hizmetleri kapsamında bilgi alınabilmektedir. Kişilerin SSK maaş sorgulama işlemleri için uygulama formunu doldurması gerekecektir. Formun doldurulmasının ardından ise sistem tarafından kişilerin ne kadar maaş alacağı hesaplanarak belirlenecektir. Böylece SSK maaş sorgulama yapan kişiler sonuç sayfası üzerinden kolay bir şekilde sonucu öğrenebilmektedir. Sistemin SGK tarafından desteklenmesi ve sonuçların güncel mevzuatlar uyarınca yapılması, kişilerin resmi bilgilere ulaşmasını sağlamaktadır.

SGK emekli maaşı hesaplama işlemleri belirli kurallara göre yapılmaktadır. İşe başlama tarihi, malullük ya da iş gücü kaybının olup olmadığı gibi bilgiler SGK emekli aylığı hesaplama işlemi için gerekli olmaktadır. Bunun dışında SSK emekli maaşı hesaplamada en önemli kriter ilk kez SSK'lı olarak işe giriş tarihidir. Ancak staj ya da çıraklık okulunda yapılan sigorta buna dahil değildir. SGK emeklilik maaşı hesaplama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasında bir uygulamayı çalışanların hizmetine sunmuş bulunmaktadır. Bu uygulama sayesinde emekli maaşı hesaplama işlemi gerçekleştirilebilir.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR? 

SGK'nın internet sayfasında bulunan bu uygulama ile sigortadan emekli olacak kişilerin emekli maaşı hesaplamasına olanak sağlanmaktadır.

SSK ya da 4A kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi:

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4A olan SSK birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Bu doğrultuda, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

• Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

• Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

• Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

• Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR ya da 4B kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi;

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4B olan BAĞ-KUR birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

Bu doğrultuda, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

• Burada, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

• Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

• Daha sonraki aşamada; "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

• Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

Ne zaman emekli olurum işleminin yanında emeklilik için sunulan diğer hizmet ''emekli maaşı sorgulama''işlemidir. Emekli maaşı sorgulama yapacak olan kişiler, emekli olduktan sonra kendilerine bağlanacak olan emekli maaşının ne kadar odluğunu öğrenmektedir. Bu bağlamda eğer siz de emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağınızı öğrenmek istiyorsanız emekli maaşı sorgulama yapabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama için SGK tarafından açılan özel sayfa size bu konuda yardımcı olacak ve kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulama yaparak sonuca ulaşmanız sağlanacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR