BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
EMEKLİ

Ne zaman emekli olurum sorgula

Emekli olmak isteyen vatandaşlar ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını merak ediyor. İşte emeklilik yaşını öğrenmenin kolay yolu...

Vatandaşlar ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını internetten öğrenebilirler. Emeklilik yaşı ile ilgili ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sağlanan sigorta hizmetleri ile emekli olmayı planlayan kişilerin emeklilik ile ilgili güncel durumunu görüntülenebilmesi adına ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanılması gerekiyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile yapılacak işlemlerde en önemli detay kişilerin sigorta prim bilgilerini doğru bir şekilde girmesidir. Öyle ki sigorta üzerinden yapılan hesaplamalarda kişilerden prim bilgileri istenmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması sayfasında yer alan formun istenen bilgiler ile doldurulmasının ardından sistem direk girilen bilgiler aracılığıyla sorgulama yapmaktadır. Yapılan sorgulamalarının sonucu online olarak paylaşılırken kişiler yayınlanan bilgileri inceleyerek emeklilik durumunu kontrol etme hakkına sahip olmaktadır. Ssk.com.tr sitesinde yer alan emeklilik hesaplama yazısında da belirtildiği gibi sorgulama sayfası şöyledir;

SGK NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
 
Yapılan incelemeler ile birlikte ne kadarlık bir prim eksiğinin olduğu, yaş açısından ne kadar yıl beklenmesi gerektiği gibi tüm bilgiler verilmektedir. Aynı zamanda sistem tarafından yapılan hesaplamalarda tahmini emeklilik tarihi de belirlenmektedir. Böylece kişiler emeklilik tarihini de öğrenebildiği ne zaman emeklilik başvurusu yapabileceğini görebilmektedir. Sunulan hizmetler ile birlikte kişilerin emeklilik konusundaki tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi oldukça kolaydır. Bu bakımdan sizler de sunulan hizmetlerden yararlanarak bu konudaki ihtiyaçlarınızı karşılayabiliriz ve emeklilikle ilgili tüm soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Sunulan hizmetler ile birlikte kişilerin aynı zamanda emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilmesi mümkündür. Bu tür durumlarda ise emekli maaşı hesaplama için açılan sayfanın kullanılması gerekmektedir. Çalışılan süre içerisinde emeklilik ile ilgili sürekli durum takibi yapılarak herhangi bir zaman kaybı yaşamadan emeklilik başvurusu yapılabilir ve emeklilik dönemi başlatılabilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR