BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
EMEKLİ

Ne zaman emekli olurum?

Ne zaman emekli olurum sorusu vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen bir soru. Emeklilik hakkındaki detayları sizin için derledik.

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile vatandaşlar emeklilik konusunda kolay bir şekilde bilgi elde edebiliyor. Peki ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtını nasıl alabiliriz? İşte cevabı...
 
Kişilerin SGK sigortası üzerinden bilgi alabilmesi ve emekliliğe dair hesaplama yapabilmesi adına SGK tarafından gerekli hizmetler sunulmuş durumdadır. Ne zaman emekli olurum uygulaması adı verilen hizmet sayesinde kişiler istediği zaman bilgi alabilmektedir.

İlgili hizmet ekranında yer alan formun doldurulmasının ardından kişilerin emekliliklerine dair çeşitli bilgiler sunulmaktadır. Bu bakımdan sizler de konuyla ilgili işlem yapmak adına ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Gib.gen.tr sitesinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması yazısında da belirtildiği üzere kişilerin sorgulama yapabildiği hizmet ekranı şöyledir:

SGK’NIN RESMİ NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

Kişilerin ilgili hizmette form doldururken dikkat etmesi gerekmektedir. Formda sigorta ile ilgili pek çok detay yer aldığı gibi özellikle prim sayılarının doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Bilgi girişi sonrasında sistem tarafından yapılan hesaplama ile birlikte kişilerin emeklilikleri ile ilgili tüm detaylar ekranda yer alacaktır.

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile yapılan hesaplamalar sonucunda kişilerin emeklilik konusunda ne kadar eksiği olduğu ve bu eksiklerin normal şartlarda ne zaman tamamlanacağı ve kişilerin bu bilgiler dahilinde emeklilik için ne zaman başvuru yapabileceği belirtilmektedir. Bu bilgiler dahilinde kişilerin emeklilik konusunda hiçbir soru işareti kalmayacaktır.

Sizler de konuyla ilgili kolay bir şekilde işlem yapabilirsiniz. E-devlet.biz sitesinde yer alan emeklilik hesaplama yazısında da belirtildiği gibi ne zaman emekli olurum uygulaması sadece 4A sigorta türü için sunulmaktadır. 4A dışındaki sigorta türleri için ise kişilerin 4B ve 4C için özel olarak kullanıma sunulan diğer hizmet ekranlarını kullanması gerekmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması hizmeti ücretsiz olduğu gibi kişilerin istediği zaman hesaplama yapabilmesi mümkündür.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR