BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
GÜNCEL

Naci Ağbal'dan memur izinleri ile ilgili açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, devlet memurlarının izin yasağı ne zaman kalkacak sorusuna yanıt verdi.

Devlet memurlarının 2016 yılı yıllık izin yasağı ne zaman kalkacak? Memurların merakla beklediği sorunun yanıtı Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Memurlarımızın izinleriyle ilgili bir sıkıntı olduğu doğru. Ama bir taraftan yürütülen soruşturma süreci var. Hükümet olarak bize düşen, bu soruşturmaları en kısa sürede bitirmek, ondan sonra da memurlarımızın izinleriyle igili gerekli düzenlemeleri, ayarlamaları yapmak olacaktır." dedi.

Ağbal, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

NACİ AĞBAL'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Osmangazi Köprüsü'nün, Türkiye'nin önemli mega projelerinden biri olduğuna işaret eden Ağbal, yeni açılan köprünün yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını anımsattı. Ağbal, bu şekilde kazandıracakları mega projelerin, Türkiye'nin kalkınması yönünde önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Fındık üretiminde mevsimsel koşullara bağlı olarak oluşabilen dalgalanmalara karşı çiftçilere destek getirdiklerini anlatan Ağbal, dekar başına 150 lira olarak başladıkları desteğin şu anda 170 liraya çıkarıldığını vurguladı. Ağbal, Haziranda bu çerçevede fındık çiftçisine 833 milyon lira destek ödemesinde bulunduklarını bildirdi.

Ağbal, 15 Temmuz gecesi yaşananların şahidi olan bir mekanda bulunduklarını belirterek, "Gazi Meclis o gece öyle bir duruş sergiledi ki bu ülkede demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu teyit etti. Memurlarımızın izinleriyle ilgili bir sıkıntı olduğu doğru. Ama bir taraftan yürütülen soruşturma süreci var. Hükümet olarak bize düşen, bu soruşturmaları en kısa sürede bitirmek, ondan sonra da memurlarımızın izinleriyle ilgili gerekli düzenlemeleri, ayarlamaları yapmak olacaktır." diye konuştu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR