BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Nabi Avcı kimdir Milli Eğitim Bakanlığı kariyeri

2000 yılında profesör unvanı alan Nabi Avcı kimdir, aslen nerelidir? Milli Eğitim Bakanlığı kariyeri nasıl gelişti? İşte ayrıntılar...

1974'te Kültür Bakanlığı'nda memuriyete başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kimdir, aslen nerelidir? İşte ayrıntılar... 

1953 yılında Bilecik'te doğan Avcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı.

1974'te Kültür Bakanlığı'nda memuriyete başladı. Anadolu Üniversitesi'nin kuruluşunda görev yapan ve İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışan Avcı, 2000'de İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde profesör unvanı aldı. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirilen Avcı, TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı.

24. dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olan Nabi Avcı, çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor. Milli Eğitim Bakanı olan Avcı, evli ve beş çocuk babasıdır.

ESERLERİ 

Bombacı Parmenides, İŞARET YAYINLARI
Enformatik Cehalet, KİTABEVİ
Görgü Kuralları, SEHA NEŞRİYAT
İletişim Düşüncesinin Gelişimi, Anadolu Üniversitesi Yayınları
Uzaktan Eğitimde Yazılı Malzeme, Anadolu Üniversitesi yayınları
Düşünce ve Uygarlık Tarihi (S.Hayri Bolay ile birlikte), Anadolu Üniversitesi yayınları
Ailenin İletişim Kılavuzu, SEHA NEŞRİYAT (İ. Derman, N. Erdoğan ile birlikte)
Dışarıda Kalanlar / Bırakılanlar (Deniz Derman, Süheyla Kırca ile birlikte)
Trendeki Derviş (çeviri)
ANTİK İNANÇLAR MODERN HURAFELER (çeviri)

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR