BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
ÖĞRETMEN

Nabi Avcı: En çok öğretmen atayan bakan benim

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, en çok öğretmen atayan bakan olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep'te aday öğretmenlerle bir araya geldi.

Şehit Kamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Avcı, hiç kimsenin okula ilk başladığı günkü Milli Eğitim Bakanı'nın kim olduğunu hatırlamadığını ancak herkesin istisnasız ilk öğretmeninin adını hatırladığını belirtti.

Öğretmenliğin çok değerli bir meslek olduğuna işaret eden Avcı, aday öğretmenlik uygulamasıyla genç öğretmenin belki de ilk kez gittiği kentin kültürü, yaşam tarzı hakkında bilgi sahibi olmasının amaçlandığını kaydetti.

ADAY ÖĞRETMENLERE MESAJ

Kendi öğrencilik yıllarına ait anılarını da anlatan Avcı, aday öğretmenlerden çocukları, ilgi ve başarılı oldukları alanlara göre teşvik etmelerini istedi. Avcı, aday öğretmenlerin bir ısındırma eğitiminden geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bence bu çok iyi oldu. Çünkü eskiden okulların açılmasına 15 gün kala öğretmenler atandıkları kentlere gidiyor ve kültürünü, folklörünü bilmediği kentte çalışıyordu. Şimdi danışman öğretmenlerle farklı derslere de giriyorsunuz. Son 15 yıl içerisinde alt yapımızı çok ciddi iyileştirdik. Bu göstergeler iyi. Şu an görev yapan her 10 öğretmenden 6'sı bu dönem içinde atandı. Ben de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok öğretmen atayan bakan oldum. Dolayısıyla birlikte çok güzel bir iş başardık...Her çocuk özeldir. Çünkü her çocuğun bir özel yeteneği vardır. Kimisi iyi resim yapar, kimisinin iyi müzik kulağı vardır, kimi matemetikte iyidir. Dolayısıyla her çocuğun özel bir yeteneği vardır. Biz 4+4+4 uygulamasını, çocuklarımızın özel yeteneklerinin zamanında keşfedilebilmesi için hayata geçirdik."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR