BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
GÜNCEL

Mülteci çocuklar için 70 okul

Dünyayı etkisi altına alan ve mültecilerin Avrupa'ya geçişlerinde kapı olan Türkiye'ye göç dalgası devam ediyorç

Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için AB'nin ayıracağı 3 milyar Euro'nun nereye gideceği belli olmaya başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Mart'ta açıklayacağı projelerden biri de mülteciler için okul yapılması.

Hürriyet'te yer alan habere göre,  Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için AB'nin ayıracağı 3 milyar Euro'luk kaynağın üçte ikisinin yatırım projelerine, üçte birinin de cari maliyelere ayrılması planlandı. 

70 OKUL İNŞAASI PLANLANIYOR

Yatırım projeleri ile 6 ilde 70'e yakın okul inşası planlanıyor. AFAD'dan edinilen bilgiye göre, kapasitesi 50 bini bulacak bu okullarda Suriyeli öğretmenler görev yapacak. Okulda Türkçe ve Arapça eğitim verilecek.

Eğitim ve sağlık tesisleri Suriyelilerin yoğun bulunduğu şehirlerde olacak. 120 sağlık tesisi kurulacak. Tesislerde hem Suriyeli hem de Türk doktor ve hemşireler görev yapacak. İçme suyu, atık su şebekesi ve arıtma tesislerinin kurulması da projeler içerisinde yer alacak.

KAÇAK GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLMESİ PLANLANIYOR

Çadırlarla kurulan 25 bin kapasiteli üç AFAD barınma merkezi, konteyner kente dönüştürülecek. Buralarda eğitim tesisleri, sağlık üniteleri, meslek kursları, sosyal tesisler, spor sahaları, marketler ve çarşılar yer alacak. Kaçak göç ve denizdeki boğulmaları önlemek için 60'tan fazla hava ve deniz aracı alınması planlanıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR