BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
GÜNCEL

Muhtarlar akademisi ilk mezunlarını verdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde bulunan ‘Muhtar Akademisi’ ilk mezunlarını verdi. Eğitim sertifikalarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın elinden alan muhtarlar, kep attılar.

Konu ile ilgili açıklama, üniversitenin Twitter hesabı üzerinden yapıldı. Edinilen bilgilere göre, törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz katıldı.

Tören, Rektör Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Törende, Bakan Avcı ve Başkan Şahin de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra muhtarlar cübbe ve kep giyerek eğitim sertifikalarınıMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Avcı’nın elinden aldı.

Bakan Avcı, akademide verilen liderlik, girişimcilik, arabuluculuk, kamu yönetimi, iletişim becerileri gibi belli başlı derslerin muhtarlarda var olan meziyetler olduğunu, ancak bu sertifika programı sayesinde yeni gelişmeleri de birikimlerine kattıklarını bildirdi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de muhtarlık makamının yerel yönetimlerin adeta can damarı olduğuna dikkati çekti. Muhtarlar Akademisi Mezunları, cübbelerini giyerek coşkulu bir şekilde kep attı. Törene katılan isimler, üniversite girişinde toplu fotoğraf çektirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR