BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
YAZARLAR

Muharrem İnce, 'hayır' için mi koşturuyor?

Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP liderliğine en yakın isim Muharrem İnce'dir. "EVET" çıkacağını bildiği halde, genel başkanlık hayalini gerçekleştirmek için prova yapıyor.

Uğur Dündar Muharrem İnce'nin "referandum performansı"nı değerlendirmiş, 12 Nisan 2017 tarihli, "Büyük değişime hazır olun!" yazısında. 

Ümit Kocasakal, Bahçeli'ye bayrak açan Ümit Özdağ, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Meral Akşener, Deniz Baykal ve diğerleri... 

Bu isimleri dinleyen Uğur Dündar, "Hayır"a umut beslemiş olmalı ki, "Büyük değişime hazır olun!" diyor.. 

Muharrem İnce 45 gön önce çıktığı referandum gezisinde 84 noktada konuşmuş. Pazar günü olduğunda, Muharrem Bey'in hedefi, 100 noktada milleti "Hayır"a ikna etmekmiş!

Giysilerini otobüste değiştiriyormuş...

O kadar çalışıyor yani!

Tabii ektiğini de biçiyormuş, bazı yörelerde Başbakan'ın mitinglerini bile geride bırakıyormuş!

Netice?

"Hayır" tabii ki... 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Muharrem İnce'den "evet" lehine bir söz söylemesini beklemiyorsunuz herhalde. 

Deniz Baykal da, Muharrem İnce gibi, Uğur Dündar'ın deyişiyle 20'lik delikanlının enerjisi ve dinamizmiyle koşturup duruyormuş. 

Peki bütün bunlar niye?

Muharrem İnce, bu kadar yolu "hayır" çıkması için mi tepiyor gerçekten? Deniz Baykal'ın onca koşuşturmayı, "hayır"ın galibiyeti için mi yapıyor? Metin Feyzioğlu, "hayır"a katkı sağlamak için mi, diyar diyar dolaşıp köylü kasketi takıyor? Kılıçdaroğlu'nun bir başka rakibi Umut Oran, o da mı "hayır"a oynuyor?

Hepsi yalan!

Nasıl mı? 

Anlatayım... 

Uğur Dündar, "Büyük değişime hazır olun!" diyor ya.. 

Doğru!

Değişim olacak... 

Muharrem İnce'nin de, Deniz Baykal'ın da, Metin Feyzioğlu'nun da, Umut Oran'ın da, Türkiye'yi karış karış gezmesinin asıl nedeni, CHP'lilere, "Büyük değişime hazır olun!" mesajından başka bir şey değil!

Muharrem İnce, referandum sürecine girilmeden, çıkacak sonucu, CHP'lilere hitaben yaptığı bir konuşmasında açıklamıştı:

-Evet çıkacak!

"Evet" çıkacağını bile bile, 45 günde ya da 50 günde 100 noktada, "hayır" için ter dökmek niye? 

Kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP liderliğine en yakın isim Muharrem İnce'dir. "EVET" çıkacağını bildiği halde, genel başkanlık hayalini gerçekleştirmek için prova yapıyor. 16 Nisan akşamı, Kılıçdaroğlu'na karşı ilk bayrak açanlardan birinin Muharrem İnce olacağına, şimdiden kalıbımı basarım. 

Muharrem İnce'nin 100 noktada halkla buluşması, 16 Nisan sonrasının yatırımıdır. Dokunuyor, duyuyor, görüyor ve kalplere Muharrem İnce tohumu ekiyor. 

CHP için sükûnet ve huzur arayışındadır Muharrem İnce. "Hayır"a çalışsa da, o aslında CHP'nin trajik halini anlatıyor halka. Az önce ifade ettiğim gibi, matkap kadar delici hamlesini 16 Nisan akşamı yapacak. 

Çünkü...

Ruhuna genel başkanlık tutkusu bulaşmış bir kere. Kalbindeki liderlik yangını o yüzden dinmiyor. 

Kemal Bey'in hâli de hâl olmadığına göre... 

Kemal Kılıçdaroğlu, her ne kadar 16 Nisan sonrasında da, koltuğuna yapışma işareti verse de, başta Muharrem İnce'nin gazabından bu sefer kurtulamayacak. Deniz Baykal, Umut Oran ve Metin Feyzioğlu takviyesi ise, Muharrem Bey'in işini kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramayacak. 

Zira, CHP'liler Baykal defterini kapatalı çok oldu!

Ümit Oran'ın varlığı ile yokluğu belli değil.. 

Metin Feyzioğlu ise eh işte...

"Hayır" için yollara sağın aktörlerine gelince... 

Kısaca özetleyeyim izninizle.. 

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın da "hayır" yolculuğu, Muharrem İnce'ninkinden farklı değil. 

Hedefteki isim Bahçeli'dir... 

Ama... 

Meral Akşener ve arkadaşlarının işi Muharrem İnce gibi kolay değil, olmayacak. "Büyük değişim" ne yazık ki, sadece CHP'yi kapsıyor. 

Uğur Dündar'ın başlığı ile yazıyı noktalayalım o halde.. 

Sözüm, Kemal Kılıçdaroğlu ile yenilgiye doymayan (8. yenilgi yolda)  CHP'lilere... 

"Büyük değişime hazır olun!"

Yorumlar