BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
GÜNCEL

Müftü ve muhtarlara nikah kıyma yetkisi!

Başbakan Binali Yıldırım açıkladı; artık isteyen mahkeme kararı olmadan adını, soyadını değiştirebilecek. Pasaport ve ehliyet işleri de artık nüfus idarelerinden yapılacak.

Müftü ve muhtarlara nikah kıyma yetkisi!

Başbakan Binali Yıldırım açıkladı; artık isteyen mahkeme kararı olmadan adını, soyadını değiştirebilecek. Pasaport ve ehliyet işleri de artık nüfus idarelerinden yapılacak. Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarıyla il ve ilçe müftülerine resmi nikâh kıyma yetkisi de verilecek.

Müftü ve muhtarlara nikah kıyma yetkisi!

Yıldırım, "Yapılan düzenlemeyle, evlenme ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş acısını, sevincini bir tarafa bırakıp bürokrasiyle uğraşmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararını ihtiyaç duymadan yanlış yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz mahkeme kararına lüzum yok. Değiştirebileceksiniz. Basit bir işlemle. Adınız hoşunuza gitmiyor. Değiştirebileceksiniz. Bunun için mahkemeye gidip, duruşmalar yapıp, niye değiştiriyorsun sorularına vatandaş muhatap kalmayacak" diye konuştu.

Müftü ve muhtarlara nikah kıyma yetkisi!

PASAPORT VE EHLİYET İŞLEMLERİ NÜFUS İDARELERİNDE Pasaport ve ehliyet işlemlerinin emniyetten alınarak, nüfus idarelerine verileceğini açıklayan Başbakan Yıldırım, "Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin, asli görevlerine dönecek" dedi.

Müftü ve muhtarlara nikah kıyma yetkisi!

MUHTAR VE MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ Evlendirme yetkisiyle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin de bilgi veren Yıldırım, "Bir değişiklik de evlendirme yetkisi ile ilgili. Buna göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek" ifadelerini kullandı.