BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
EMEKLİ

Milyonlarca kişiye ikinci emeklilik şansı

Emeklilikte vatandaşın yüzünü güldürecek uygulama geliyor. 18 milyon çalışan için ikinci emekli maaşı sistemi yakında başlıyor.

Devlet yaklaşık 18 milyon kişiyi yakından ilgilendiren otomatik katılımlı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) çalışmasını tamamladı.

Çalışmada hedef kitle, orta gelir grubu. Sistemde uzun süre kalmaya yönelik destekler sağlanacak. Belli bir süre kaldıktan sonra toplu ödeme almak yerine aylık maaş sistemini seçenlere vergisel teşvik sağlanacak. Otomatik katılıma ek teşvikler verilecek.

ZORUNLU BİR SİSTEM DEĞİL

Yeni düzenleme ile sistemden çıkışın maliyeti düşürülecek. Sistemden çıkışın zor olduğunu gördüğü için dahil olma konusunda vatandaşın tereddütleri giderilecek. İflas, ölüm, doğal afetler, ekonomik krizler gibi durumlarda sistemden çıkacak olanlardan stopaj kesintisi yapılmayacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin zorunlu bir sistem olmadığını belirterek, "İsteyen sistemden ayrılabilecek. Belli süre dokunulmaması karşılığında devlet katkı verecek. Katkı oranı süreye göre belirlenecek" şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR