BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'ın o kararını uygulamadı

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın okul müdürlerinin değerlendirilmesiyle ilgili iptal ettiği yönetmeliğin gereğini, üzerinden bir ay geçmesine rağmen yapmadı.

Okullarda 4 yıl göre yapan müdürlerin değerlendirilmesiyle ilgili yönetmeliği iptal edilen Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın bu kararını üzerinden 1 ay geçmesine rağmen uygulamadı.

Okullarda 4 yıl görev yapmış okul müdürlerinin görevden alınması ve okul müdür yardımcılarının valilikler tarafından görevlendirilmesi uygulaması geçtiğimiz ay Danıştay Dava Daireleri Kurulu tarafından iptal edilmişti.

Türk Eğitim Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle açılan dava sonucunda 8 bin 403 müdürün göreve dönmesinin yolu açılmış, sınavla okul müdür yardımcısı olan öğretmenlerin yaşadığı sorunların giderilmesi gündeme gelmişti. Kanun gereği alınan kararın 1 ay içinde uygulanması gerekiyordu. Ancak aradan 30 gün geçmesine rağmen bu konuda somut adımlar atılmadı.

DANIŞTAY İPTAL ETMİŞTİ

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK), eksik düzenleme gerekçesiyle yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesini durdurmuştu. İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri, 4 yılını dolduran okul yöneticileriyle sadece bir gün çalışsa bile onlar hakkında değerlendirme yapabiliyordu. Danıştay, bu şekilde yapılan işlemlerin iptal edilmesi yönünde karar vermiş, yapılan değerlendirmelerin yeniden ele alınmasına karar vermişti.

Danıştay okul müdürlüğü değerlendirmesi için ilgili Milli Eğitim Şube müdürlerinin o bölgede en az 6 ay çalışması gerektiğini belirterek yapılan değerlendirmelerin yürütmesinin durdurmuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NE YAPTI?

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın aldığı karar gereği 6 ay kıdeme sahip olmayan yöneticilerin okul müdürlerini değerlendirmesi uygulamasına son verdi. Ancak daha önceden yapılan değerlendirme ve atamalar konusunda herhangi bir adım atılmadı.

2577 sayılı kanun gereği 1 ay içinde İDDK'nın kararını uygulaması gereken Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararı ne zaman uygulamaya geçireceği merakle bekleniyor.
Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR