BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan eşitlik açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bizim kaliteyle ilgili problemimiz var. Öğretmenlerimize bir ömür boyu öğretmen akademisi kurarak eğitimini sağlayacağız. Öğretmen kaliteli olursa ürünü de, öğrencisi de kaliteli olur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldığı etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaklarını söyleyen Bakan Yılmaz, 78 milyon vatandaş arasındaki gönül bağını güçlendireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere karayolu ile Ankara'dan memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan ASELSAN Hassas Optik Tesisleri'nin açılışına katıldı. Açılışa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, diğer il protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tesisin Sivas'a ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Gerçekten bir eser çıkarmak ortaya çıkarmak zordur. Büyük emeklerin, gayretlerin, çalışmaların üst üste birikmesiyle ortaya çıkmıştır. Bu ülkede refah içinde, barış içinde özgürce yaşamak için mutlaka bu ülkenin güçlü kılınması lazım. Güçlü kılmak için de daha çok çalışmak daha çok üretmek lazım. İşte bugün katma değeri yüksek bilgiye dayalı ürün üretecek bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bir çiçekle yaz gelmez ama her yaz bir çiçekle başlar. Bir çiçekle yaz gelmez ama bir çiçek bir yazın müjdesidir. İnşallah bu Sivas'taki hassas optik ASELSAN'ın fabrikası ileride optik alanında kümelenmeyi de sağlayacaktır. Türkiye denildiğinde, optik denildiğinde inşallah Türkiye'nin merkezi Sivas olacaktır. Dolayısıyla bu bir adımdır. Bu adımda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK VATAN VURGUSU

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Yılmaz,"Zor döneme bakarak Türkiye normal yaşantısını da ihmal etmiyor. Bugün Diyarbakır'da havaalanın açılışı yapılıyor. Sivas'ta da ASELSAN'ın açılışı yapılıyor. Türkiye yine zor günlerden geçiyor. Ancak bu zor günleri de birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Çünkü Türkiye bilir ki 40 yıldır terörle mücadele var. Bu mücadelede en önemli sorunumuz inşallah terörü de bir nihayete erdireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde zaten doğuda ve güneydoğuda yaşayan halkımızın tek bayrak, tek devlet, tek millet olmada hiçbir çekincesi olmadığından bugün dış güçlerin maşası olanların hiçbir kazancı olmadı. İnşallah bundan sonra da olmayacaktır. Türkiye'nin birliğini, dirliğini bozamayacaklardır. Milletimiz bu zor günlerden de inşallah yüz aklıyla çıkmayı başaracaktır. Zira devletimiz buna muktedirdir. Devletimiz güçlüdür, devletimizin insan haklarına saygıdan, hukuka saygıdan bazı şeyleri çok dikkatli yapması kendisinde bir zafiyet değil aksine onun gücünün göstergesi kendisine özgüveninin de açık bir göstergesidir. Biz bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşadık. Ve bundan sonrada ilelebet birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bundan milletimiz emin olsun. Türkiye bölünmez, ezan dinmez, ay yıldızlı bayrak bu semalardan inmez" diye konuştu.

"78 MİLYON ARASINDAKİ GÖNÜL BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı hizmetlerin odak noktasının vatandaş olduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Bundan sonrada aynı inançla devam edeceğiz. Yatırımları arttıracağız, istihdamları artıracağız. Çünkü biliyoruz ki işsizlik en büyük problemimiz, iş arayanlar insanlarımız, gençlerimiz var. Üniversite mezunlarımız var, lise mezunlarımız var. Onların mutlaka bir işe kavuşturulmaları lazım. İşe kavuşturmaları için de istihdam kapılarının oluşturulması lazım. İşte bu tesis de onlardan birisidir. Ve inşallah Türkiye'nin saygılığını artırıp 78 milyon vatandaşımız arasındaki gönül bağını güçlendireceğiz. Biz gelecekte 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisini olmasını istiyoruz. Ama bunu sağlamanın yolu 78 milyonun arasındaki gönül bağını güçlendirmek istiyoruz. Biz dışarıdaki müttefik ülkelerden silahlı insansız hava araçları almak istiyorduk. Ama bugün olur, yarın olur diye bir türlü teslimat yapmadılar. Derler ya "Kötü komşu ev sahibi yapar" dolayısıyla onlar bize silahlı insansız hava aracını vermeyince biz de kendimiz silahlı insansız hava araçlarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Türkiye'nin önü açıktır. Önümüzdeki dönemde uçak gemisine sahip olacağız."

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Yılmaz, eğitim politikalarının ülkenin gelişimindeki katkılarına da değindi. İnsan kaynağının gelişimini eğitime bağlayan Bakan Yılmaz, "İnşallah eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Yani İstanbul'daki öğrenci hangi haklara sahipse, hangi imkanlara sahipse inşallah Sivas'taki de, Hakkari'deki de aynı haklara, aynı imtiyazlara, aynı alt yapıya sahip olacaktır. 2002 yılında 7.5 milyar olan eğitim bütçemizi şimdi 76 milyar dolara çıkardık. Çünkü biz biliyoruz ki bir nesil yetiştirmek, bir medeniyet inşa etmektir. Türkiye'nin yarını inşallah çok parlak olacaktır. 250 bin yeni derslik yaptık. 542 bin yeni öğretmen atadık. Öğretmen sayımız yaklaşık 900 binin üstünde ama bizim dönemimizde atanan öğretmen sayısı 542 bin. Bizim kaliteyle ilgili problemimiz var. Öğretmenlerimize bir ömür boyu öğretmen akademisi kurarak eğitimini sağlayacağız. Öğretmen kaliteli olursa ürünü de, öğrencisi de kaliteli olur. Biz buna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Baki Şensoy, fabrikada üretilen ilk tüfek dürbününü Bakan Yılmaz'a hediye etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra kurdele keserek fabrikanın açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, fabrikayı gezerek üretilen mercekleri yakından inceledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR