BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.422,82
SAĞLIK

MHRS randevu alma ve tahlil sonucu öğrenme

MHRS hastane randevusu nasıl alınır, MHRS tahlil sonuçları nasıl öğrenilir? İşte MHRS işlemleri hakkında ayrıntılı bilgiler...

MHRS hastane randevu sistemi üzerinden tahlil sonuçları sorgulama işlemi yapılabiliyor. MHRS sistemi üzerinden hastane randevusu nasıl alınır? MHRS tahlil sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile internet üzerinden vatandaş, muayene olmak istediği hekimden randevu alabiliyordu. Artık tahlil sonuçlarını da öğrenebilecek. MHRS üzerinden, tahlil sonucunun çıkmasını beklemeden sorgulama yapılabilecek.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile hastanelerde sıra saatlerce sıra bekleme sorunu hem hastalar hem de hasta yakınları için ortadan kalktı. İnternet üzerinden, istenilen hekimi seçerek randevu alınabilir ya da yaptırılan tahlillerin sonuçlarının çıkıp çıkmadığını kontrol edilebilecek.

MHRS HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ internet adresine giderek giriş yapmak gerekiyor. Eğer daha önce üyelik almadıysanız, yeni üyelik oluşturmalısınız.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yeni üyelik almak için www.hastanerandevu.gov.tr internet adresine gidilerek, sağ tarafta yer alan “Randevu Al” butonuna bastıktan sonra yönlendirilen sayfa MHRS giriş ekranı. Giriş ekranında isterseniz e-devlet ile giriş yapabilir, isterseniz de “Yeni Üye” seçeneğine tıklayarak üyelik işleminizi yapabilirsiniz.

Üye olurken sizde belirleyeceğiniz bir şifre ve T.C. kimlik numaranız ile işlemi tamamlayabilirsiniz.  MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

MHRS TAHLİL SONUÇLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Burada bilinmesi gereken en önemli nokta ise tahlil sonuçları için sistem üzerinde her hastanenin farklı gösterme sisteminin bulunması. Yani bazı hastanelerde tahlil sonucunuzu görebilmek için doğum tarihi, barkot numarası gibi bilgiler istenebilir. Bu gibi durumlarda da hastaneyi arayarak MHRS tahlil sonuçlarınızı öğrenebilmeniz için gerekli olan bilgileri alabilirsiniz.

MERKEZİ HEKİM RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi; vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulama.

RANDEVU NASIL ALINIR?

 Alo182 Aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır.

182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR