BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
SAĞLIK

MHRS randevu alma online hastane

MHRS randevu almak için neler yapmak gerekir? MHRS randevu sistemi teknolojinin gelişmesiyle en çok kullanılan hastane randevu sistemlerinden biridir. MHRS'den nasıl randevu alınır? MHRS randevu iptal edilebilir mi? İşte detaylar...

Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS hastane sistemine giriş için üye olmak gerekmektedir. MHRS hastane randevu sistemi ile internet üzerinden giriş yaparak Türkiye genelindeki birçok hastaneden randevu alınabilmektedir. MHRS hastane nasıl üye olacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin ve internet kullanımın gelişmesiyle birlikte, işlerimizi internet üzerinden yapmaya başladık. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı da MHRS’yi yani Merkezi Hekim Randevu Sistemini geliştirerek randevu alma işlemlerimizi internet vetelefon yardımıyla yapabilmemizi sağlamıştır. MHRS hastane randevu alma işlemi nasıl yapıldığını haberimizde bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığının hastaların randevu alabilmeleri için geliştirmiş olduğu MHRShastane randevu sistemi sayesinde vatandaşlar randevu alarak hastaneye gidebilmelerini sağlar. Peki, MHRS hastane randevu üyeliği nasıl yapılır? İşte cevabı..

MHRS HASTANE RANDEVU ÜYELİĞİ NASIL OLUŞTURULUR?

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sisteminin internet sitesinden randevu al bölüme tıkladığınızda, "YENİ ÜYE" bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

TELEFONDAN HASTANE RANDEVUSU ALINABİLİR Mİ?

Alo182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir. GSM firmaları da BTK' nın belirlediği bu üst sınırı geçemez.

Ayrıca vatandaşlarımız sözleşme veya paketlerinde geçerli olan bedava dakikalarını da kullanabilmektedirler.

Sağlık Bakanlığı'nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR