BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
SAĞLIK

MHRS hastane randevusu alma online randevu giriş

'MHRS hastane randevusu nasıl alınır, telefonla arayıp randevu alınabilir mi?' gibi sorular vatandaşların kafafsını karıştırıyor. Online olarak istediğiniz hastaneyi ve doktoru seçebilir miyiz? İşte detaylar...

Vatandaşlarımızın son yıllarda en çok kullandığı sistemlerden biri de hastane randevu sistemi oldu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile online giriş yaparak Türkiye genelindeki bir çok hastaneden randevu alabilirsiniz. Hastane randevu nasıl alınır? Detaylar memurhaber.com'da.

Sistemde gözüken doktorlardan muayene olmak istediğinizi kendiniz seçebilirsiniz. Peki Hastane randevusu nasıl alınır? İki yöntem ile randevu işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bunlardan ilki Online olarak MHRS sistemine giriş yaparak, diğeri ise ALO 182 çağrı merkezini arayaraktır. İşte hastane randevu alma işlemleri hakkındaki tüm detaylar.

MHRS randevusu almak için hastanerandevu.gov.tr/Randevu/ linkini kullanmanız gerekiyor. 

TC kimlik numaranıız ve şifrenizi yazarak hastane randevusu alabilirsiniz. 

TELEFONLA HASTANE RANDEVUSU ALINABİLİR Mİ?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

MHRS ŞİFREMİ VE HESAP BİLGİLERİMİ NASIL DEĞİŞTİRİRİM?

Randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki “Hesap Bilgileri" kısmından ilgili değişikliği yapabilirsiniz.

ALO 182 MHRS RANDEVU EN ERKEN NE ZAMANA RANDEVU ALABİLİRİM?

Aradığınız tarihten itibaren en erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Dilerseniz 15 gün sonrasına kadar herhangi bir güne randevu talep edebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR