BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
SAĞLIK

MHRS hastane randevusu alma işlemi nasıl yapılır?

İnternet üzerinden MHRS hastane randevusu alınabiliyor. Peki vatandaşlar MHRS hastane randevusu işlemini nasıl yapabilir? İşte MHRS hakkında ayrıntılı bilgi...

MHRS hastane randevusu nasıl alınır? İnternet üzerinden ya da telefon ile çağrı merkezini arayarak hastane randevusu almak mümkün. İşte MHRS hastane randevu işlemi hakkında ayrıntılı bilgi...

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hakkında merak edilen tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. MHRS hastane randevusu almak için haberimizde verdiğimiz bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve kolayca yapabilmesi için geliştirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden online olarak randevu alabilirsiniz. Ayrıca ALO 182 çağrı merkezini de telefon ile arayarak hastane randevunuzu tamamlayabilirsiniz. 

MHRS HASTANE RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLA

MHRS HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır. MHRS üzerinden hastane randevusu almak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

ALO 182 İLE DOKTOR RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır. Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

MHRS SİSTEMİNDEN RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR? 

MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

MHRS MOBİL UYGULAMASI

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS ÜCRETLENDİRMESİ

Alo182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182′ yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir. GSM firmaları da BTK' nın belirlediği bu üst sınırı geçemez.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR