BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.245,23
GÜNCEL

Mezun olamayan öğrencilere sınav müjdesi

Mezun olamayan lise öğrencileri için okulların açıldığı hafta sınav yapılacak. Böylece mezun olamayan ancak yükseköğrenime devam hakkı kazanan öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca, lise son sınıf öğrencilerinden sorumlu dersi bulunanlar için okulların açılacağı hafta içinde sorumluluk sınavları yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden illere gönderilen yazıda, Bakanlığa, gerekli başarıyı yakalayamadıkları, bu durumun özellikle yükseköğrenime devam etmeye hak kazanan son sınıf öğrencilerinin mağduriyetine yol açtığı yönünde bazı öğrenci ve velilerden bilgilerin geldiği ifade edildi.

19 EYLÜL'DE SORUMLULUK SINAVI YAPILACAK

Bu kapsamda, lise son sınıf öğrencilerinden, sorumlu dersi bulunanlar için okulların açılacağı hafta içinde sorumluluk sınavları yapılacak. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016'da başlayacağından sorumluluk sınavları, ilgili mevzuat gereği okulların açıldığı aynı hafta içinde gerçekleştirilecek.

KAYITLAR EN GEÇ 31 ARALIK'A KADAR YAPILACAK

2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinden sorumluluk sınavları sonunda başarısız tek dersi kalanlar için de valiliklerce belirlenecek takvime göre eylül ayının sonuna kadar sorumluluk sınavları esaslarına göre bir sınav daha yapılacak.

2016 ÖSYS'de kayıt hakkı kazananların kayıtları en son 31 Aralık 2016'ya kadar yapılacağından başarılı olanların diplomaları kısa sürede düzenlenecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR