BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.429,71
İŞÇİ

Mesleki yeterlilik belgesi alma süresi uzatıldı

40 meslekte yeterliilik belgesi alma zorunluluğu, hem istihdamda sorun yaratabileceği hem de yaz aylarının inşaatta yoğun çalışma sezonu olduğu gerekçesiyle ertelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan, 40 meslek için belgesiz çalışma süresinin 31 Aralık 2016’ya kadar uzatıldı. 

Dünya gazetesinden Canan Sakarya'nın haberine göre, 40 meslek dalında getirilen mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu hem istihdamda sıkıntı yaratacağı hem inşaat sezonunun yoğun olarak çalıştığı yaz döneminde sektöre zarar vereceği gerekçesiyle 31 Aralık'a kadar ertelendi.

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 6 maddelik kanun tasarısı Meclis'e sunuldu.   Tasarıyla 26 Mayıs'tan itibaren uygulanacak mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Aralık'a kadar ertelendi.

40 MESLEK İÇİN MÜJDELİ HABER GELDİ

40 meslekte yeterlilik belgesine sahip olmayanlar 26 Mayıs'tan itibaren çalıştırılmayacak, belgesiz kişilerin çalıştırılması halinde işverene ceza verilecekti.

Tasarının gerekçesinde tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan yaklaşık 1 milyon kişinin önemli kısmının mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmamasının çalışma hayatında sıkıntı yaratacağı belirtilerek, "Özellikle inşaat sektöründe yoğun bir çalışmanın bulunduğu bu dönemde sektörün olumsuz etkilenmemesi, işçilerin istihdam sorunu yaşamaması ve işyerlerinin cezai müeyyidelere maruz kualmaması için geçiş süreci 31 Aralık 2016 tarihine ertelenmiştir" denildi. Bakanlar Kurulu'na bu süreyi bir yıl dana uzatma konusunda yetki verild

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR