BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Memurun tazminatı ile ilgili önemli karar

Anayasa Mahkemesi, memurların tazminat hakkına ilişkin önemli bir karar imza attı.

Anayasa Mahkemesi, ücret, gösterge ve makam tazminatının, merkez teşkilatına ait uzman unvanlı kadrolara ödeneceğini düzenleyen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hükmünü iptal etti.

Sincan Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde gelir uzmanı olarak görev yapan davacı, 666 sayılı KHK ile düzenlenen ücret ile gösterge ve makam tazminatının kendisine ödenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddi işleminin iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. Danıştay, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi de düzenlemeyi iptal etti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile mahkeme düzenlemeyi şekil yönünden bozmuş oldu. Anayasa Mahkemesi kararında KHK ile mali haklarla ilgili düzenleme yapılamayacağı belirtildi. İptal hükmü 1 yıl sonra yürürlüğe girecek. Bu süre içerisinde konuyla ilgili düzenleme yapılacak. Maliye kaynakları bu süre içinde uygulamanın değişmeyeceğini belirterek, "Bir yıl sonra düzenleme yapıldığında yine değişen bir şey olmayacak. Anayasa Mahkemesi'nin kararı tamamen şekil yönünden olmuştur" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR