BIST 8.715
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,68
GÜNCEL

Memurun izin yasağı kalkıyor mu Soylu açıkladı

Memurlara getirilen izin yasakları ne zaman bitecek Çalışma Bakanı Süleyman Soylu son dakika açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, darbe girişimi sonrası memurlara getirilen izin yasağının kaldırılmasının da yakın zamanda yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Reuters ile yaptığı söyleşide Soylu, Çalışma Bakanlığı'nda yürütülen FETÖ soruşturması konusunda şu bilgiyi verdi:

"Kendi bakanlığımızda yaklaşık bin 300 kişi soruşturma kapsamındadır... Türkiye'deki bütün kurumlarımız gibi bakanlığımız da bu süreci hukuk kuralları içinde yürütmektedir."

 

MEMUR İZİN YASAĞI YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Soylu, memura izin yasağının ne zaman kalkacağıyla ilgili olarak da, "Bu izin yasağı bir tedbir ve temkindir. FETÖ yapılanmasına yönelik bir tedbirdir. Yakın zamanda yeniden değerlendirilecek" dedi.

Hükümet OHAL kapsamında çıkardığı ilk kanun hükmünde kararname ile darbe girişimi soruşturması sürecinde memurlara izin yasağı getirmişti.

TÜRKİYE İNCİRLİK DAHİL HİÇBİR KONUDA DUYGUSAL DAVRANMAYACAK

ABD'nin Gülen'i Türkiye'ye iade etmemesi durumunda hükümetin alacağı tavır konusunda da Soylu, "Türkiye duygularıyla hareket eden bir ülke değil. Rasyonel bir ülkedir... Türkiye İncirlik üssü meselesi dahil bu tip meseleleri bu olaylar sonrası değerlendirebilecek bir duygusallık içinde değildir. Böyle bir duygusallıkla hareket etmez" diye konuştu.

Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini savunan Ankara, ABD'nin Gülen'i iade etmemesi halinde ikili ilişkilerin etkileneceğini vurguluyor. Dün Meclis'te kabul edilen Uluslararası İş Gücü Yasası'nda yer alan Turkuaz Kart düzenlemesi hakkında da Soylu şunları söyledi:

"Bu, büyük bir reformdur. Türkiye'ye gelmek isteyen nitelikli yabancı işgücü Turkuaz kartla birlikte, üç yıldan sonra ailelerini de kapsayan bir korumayı elde edebilecek...Turkuaz kart alan nitelikli yabancı çalışanlara vatandaşlık vermek de bundan böyle Çalışma Bakanlığı'nın inisiyatifine geçmiştir."

Yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi,yerli-yabancı işgücü dengesi kurularak, nitelikli yabancı işgücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücüKanunu Tasarısı dün gece Meclis'te kabul edilmişti.  

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR