BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
ÖĞRETMEN

Memuru sevindirecek piyango gibi promosyon!

Üniversite personeline piyango gibi maaş promosyonu geliyor! Türk Sağlık Sen, Erciyes Üniversitesi adına banka ihalesine katıldı ve rekor bir promosyonla Halk Bankası'yla anlaştı. Üniversite personeli 2 bin 350 TL alacak.

Türk Sağlık Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Halk Bankası'nın en yüksek teklifi vererek aldığı promosyon anlaşmasına göre, üniversitenin idari ve akademik personeli kişi başına 2 bin 350 TL alacak.

PROMOSYONLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

3 yıllığına yapılan anlaşma sonucunda, 4 bin 651 personelin alacağı promosyon paraları 1 defada şubat 2013'te peşin olarak ödenecek.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ücretleri dolayısıyla elde edilecek gelirin çalışanların hakkı olduğunu söyledi. Kahveci, "Bu konuda verdiğimiz uzun mücadeleler sonucunda promosyon paralarının çalışanlara ödenmesini sağladık. Kayseri'de de üniversite şubemiz, çalışanlar adına katıldığı promosyon anlaşmasında çalışanların rekor bir promosyon ücreti almalarını sağlamışlardır." dedi.

Bir seferde peşin olarak alınacak 2 bin 350 TL'nin çalışanların sıkıntılarını gidereceğini belirten Kahveci, "Son zamanlarda promosyon paralarında yaşanan düşüşe rağmen böyle bir rakamın ortaya çıkması çalışanlar adına memnuniyet vericidir. Türk Sağlık-Sen Kayseri Üniversite Şubesi, Erciyes Üniversitesi yönetimi ve Halk Bankası böyle bir anlaşma ile örnek olmuşlardır. Sendika olarak, yetkili olduğumuz tüm kurumlarda çalışanları memnun edecek promosyon anlaşmaları için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR