BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,53
ALTIN 2.498,41
MEMUR

Memurlarla ilgili Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan valilere “FETÖ temizliği yaparken adil olun” uyarısı: Sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur, zulmedenleri yerinden alalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisini Beştepe’de kabul etti. FETÖ operasyonlarına değinen Erdoğan, terör temizliği yapılırken adil davranılmasını istedi.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

* VALİLERE UYARI: Sizler devleti temsil ediyorsunuz,  sabah 9, akşam 6 mesaisi yapan o klasik devlet memuru anlayışıyla çalışamazsınız. Biz 14 yıldır Türkiye’yi takip eden değil takip edilen bir ülke haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Sizlerden de bu hedefe uygun çalışmalar bekliyorum.

* TERÖRLE MÜCADELE: PKK ile FETÖ’nün, DEAŞ ile DHKP-C’nin bizim nezdimizde farkı yoktur. Hepsi  ülkemizin, milletimizin düşmanıdır. Köklerini kazıyana kadar yolumuza devam edeceğiz. Tek fert kalıncaya kadar, şahsım için söylüyorum, mücadeleyi sürdüreceğim.

* TEMİZLİK: FETÖ konusunda ilan ettiğimiz Olağanüstü Hal çerçevesinde süratle birtakım adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Aynı süreci PKK terör örgütünün kamu kuruluşları içindeki destekçileriyle ilgili de yürütmeye başladık. Sizlerden ricam, bulunduğunuz illerde bu konuda kararlı ve dikkatli çalışmalar yapmanızdır. Benim tavsiyem şu, sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur, adil davranalım, zulmedenleri yerinden alalım. Devlet içinde bıraktığınız her bir terör örgütü mensubundan dolayı da çok büyük vebal altında kalacağınızı bilmelisiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR