BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.236,02
GÜNCEL

Memurların yıllık izinlerinde flaş değişiklik

Yıllık izinlerde son durum ne memurlar yıllık izinleri nasıl kullanacak sorusu yanıt buldu. OHAL sonrası tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri iptal oldu. Başbakanlık yeni bir genelde yayınlayarak yıllık izinlerle ilgili flaş değişikliğe gitti.

Yıllık izinlerle ilgili yeni düzenleme yapıldı. 04 Ağustos tarihinde hac yapacak memurlar için Başbakanlık Personel Prensipler Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

Memurlar.net'te yer alan habere göre, Başbakanlık Personel Prensipler Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamayla hac görevini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını rahatlattı. Açıklamaya göre; hac görevini yerine getirecek kamu personelleri, içinde bulundukları durumu belgeleyerek hac süresinde yıllık izinlerini kullanabilecekler.

 

Başbakanlık genelgede bunun dışında bir bilgi vermedi. Yıllık izinlerin ne zaman kullanılmaya başlanacağı hakkında da elimize henüz bir bilgi ulaşmış değil. İşte Başbakanlık’ın yaptığı açıklamadan bir kesit :

“15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle hakkında idari soruşturma ve adli soruşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel hariç olmak üzere, Hac görevini yerine getirecek kamu çalışanlarına taleplerini bildirmeleri halinde; durumun belgelenmesi kaydıyla ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilebilecektir.”

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR