BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.417,26
MEMUR

Memurların yıllık izin yasağı kalktı işte açıklama

Memurların yıllık izin yasağı kalktı mı sorusu bugün yanıt buldu. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Numan Kurtulmuş son dakika bilgi vererek memurların yıllık izin yasağının kalktığını duyurdu.

Memurların yıllık izin yasağı kalktı mı sorusu bugün yanıt buldu. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Numan Kurtulmuş son dakika bilgi vererek memurların izin yasağının sona erdiğini duyurdu.

Kamu çalışanlarının izin yasağının ne zaman kalkacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Kamu personelinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir." dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleşti. Çankaya Köşkü’ndeki toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısında Bakanlar Kurulu’nda ele alınan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kurtulmuş, kamu çalışanlarının izin yasağının kaldırılmasıyla ilgili bir karar alınıp alınmadığı sorusuna, “Bugün itibariyle kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarını uygulamaya koyabileceklerdir. Bu yasak herhangi bir vatandaşlarımızı memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ’ye karşı yapılan operasyonlar dolayısıyla tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz” yanıtını verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR