BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
MEMUR

Memurların bilgileri çalındı böyle dolandırıcılık yok

TÜRKİYE genelinde bazı kamu kurumlarının İzmir Valiliği’ni aramasıyla ortaya çıkan olayda, binlerce kamu görevlisinin bilgilerinin çalındığı tespit edildi.

Dolandırıcılar sınır tanımamaya devam ediyor. OHAL kapsamında memurları arayan dolandırıcılar kimlik bilgilerini çaldığı ortaya çıktı.

Şebekenin Türkiye genelindeki sivil toplum kuruluşları ve bazı kamu kurumlarını arayarak kendilerini İzmir Valiliği OHAL Bürosu çalışanı olarak tanıttıkları ve "FETÖ, PKK ve DHKP/C gibi örgütlerle daha etkin mücadele etmek için çalışanlarınızın bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır" diyerek kamu kurumlarında çalışan kişilere ait bazı bilgileri ele geçirdikleri ortaya çıktı. Şebekenin bazı kurumları ise İzmir Valiliği adına arayarak çalışanları hakkında bilgi talep ettiği tespit edildi.

Konunun açığa çıkmasının ardından İzmir Valiliği kurumları uyararak bilgilendirdi. Şebekenin ne amaçla bilgi topladığının araştırılması istendi. Polis de olayla ilgili soruşturma başlatırken şebekenin bağlantılarının çözülmesi için çalışma başlattı. Şebeke üyelerinin verdiği e-mail ve telefonların izini süren polis, bu kişileri her yerde arıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR