BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
MEMUR

Memurların asil kadroya girebilme süreci neden değişiyor?

Memurun asil kadroya girebilmesi için adaylık süreci değişmekte. 657 Kanuna göre asil kadroya geçmek isteyen memurların adaylık süresi neden farklı oluyor. Adaylık süresi en az 1 en fazla 2 yıl arasında değişmektedir.

Memurların aday sürecinden asil kadroya geçebilmesi süreci değişmektedir. İlk defa memuriye girenler adaylık sürecinden sonra asil kadroya geçebilirler. Peki her memur aynı adaylık sürecinden mi geçmekte? İşte detaylar...

ADAY OLMA SÜRECİ EN FAZLA 2 YIL DEVAM EDİYOR

Memurunyeri'nde yer alan habere göre; Devlet Memurları Kanunu'na göre, yapılacak sınavlar neticesinde ataması yapılan memurlar önce memur adayı olarak başladıkları göreve en fazla 2 yıl içinde asil kadroya geçebiliyor. 

ASİL MEMURİYET SÜRECİ NEDEN FARKLILIK GÖSTERİYOR?

657 sayılı Kanun'un aday memurluğa ilişkin hükümleri çerçevesinde, aday olarak göreve başlayan memurlar 1-2 yıl arasında asil kadroya geçebilecekler. Adaylık sürecine geçiş ise herkes de aynı şekilde olmuyor. Asil memuriyete geçiş süresi kurumlara göre ve kurumlarda adaylık eğitimine alınan personel gruplarına göre farklı gösterdiği için, aday memurların kadroya girmesi değişiyor.

DİKKAT! ADAYLIK SÜRECİ 2 YILI GEÇEMEZ

Adaylık süresi en az 1 ve en çok 2 yıl olacağından, kurumların 2 yılı aşmayacak şekilde adaylık süresini belirleme konusunda takdir hakları vardır. Adaylar, adaylık sürecine 2 yılı aşmaması şartyıla devam edebilir. Kurumların adaylık memuriyet sürecini 2 yıldan fazlaya çıkaramayacakları Danıştay tarafından belirlenmiştir.

DANIŞTAY TARAFINDAN VERİLEN KARAR BELLİ OLDU!

Danıştay tarafından verilen bazı kararlarda; bir yıllık adaylık süresinin doldurmuş olmasının asalet tasdikini zorunlu kılmayacağı, adaylık süresi (2 yıl) sonunda adaylığın kaldırılıp kaldırılmaması konusunda idarece bir karar verilmesi gerektiği belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR