BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
GÜNCEL

Memurlara yeni ihraç dalgası Bakan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ'cülerin ardından PKK bağlantılı kamu çalışanlarının da ihracı için çalışma yapılacağını açıkladı.

FETÖ operasyonlarından sonra kamuya bir ihraç dalgası daha geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanan bilgiye göre, PKK terör örgütüne yardım eden memurlar ihraç edilecek.

Gazetecilere gündemi değerlendiren Müezzinoğlu, Çalışma Bakanlığı'ndan FETÖ bağlantılı 785 kişinin ihraç edildiğini, 319 kişinin soruşturma aşamasında olduğunu ve 383 kişinin göreve iade edildiğini anlattı. Müezzinoğlu, PKK bağlantısı ile ilgili ise "Önümüzdeki hafta içinde onu da sonuçlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

İhraçlarda esas alınacak kriterlere yönelik soru üzerine Müezzinoğlu, "Kriterleri değerlendiriyoruz. Elimizde veri var. Üyeliklerdir, sosyal medya hesabıdır, tespit edilmiş konuşmalarıdır. Destekleyici verilerle ilgili çalışmalarımız var. Son şeklini almadı. Devletin kadrosunda ama Twitter hesabına bakıyorsun PKK'nın mücadelesini destekliyor" dedi. Habertürk'te yer alan habere göre, Eğitim-Sen'in açığa alınan öğretmenlerle ilgili tepkilerini de değerlendiren Müezzinoğlu, "Sendikaların feveran etmesini doğru bulmuyorum. Devletin imkanlarını PKK'ya kanalize ediyor. Şimdi bunu herhangi bir sendikamız normal karşılıyorsa, sendikaların duruşuna da hak vermeyiz" dedi.

"FETÖ AK PARTİ'YE GELMEZ ÇÜNKÜ BİZDE ANGARYA VAR"

Müezzinoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün "FETÖ'nün AK Parti'ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle safdillik olur" sözlerinin sorulması üzerine "FETÖ, parti çalışması gibi hamallık olan hiçbir yerde kendisine alan aramamıştır. AK Parti'de gecesi gündüzüne katılacak, bayramı, pazarı olmayacak. İnsan kaynağını buralara göndermiyor. Angarya iş var. Sonra Meclis üyesi, vekil olacak mı olmayacak mı. Matematiğini yapamadığı hiçbir yerde zaman ayırmamış" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR