BIST 9.795
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.451,33
MEMUR

Memurlara faizsiz taksitli tatil imkanı

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED), tarafından hazırlanan ‘Çek ile tatil’ projesi ile memurlara 12 ay taksitle tatil imkanı sağlanacak.

Devlet memurların tatil yapması için düzenlenen projeye göre memurlar taksitle faiz ödemeden tatil yapabilecek. Tatil parası memurların maaşından kesilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da sıcak baktığı proje, "Çek ile tatil" adı altında uygulanacak sistemde memurlar yaz aylarında tatillerini yapacak ve tatil parası memurun maaşından faizsiz olarak eşit taksitlerle kesilecek. Proje kapsamında memurlar turizm tesislerinde tatil yapmak için bir aylık maaşı kadar tutarı bağlı olduğu kurumundan alacak.

MEMURLARIN MAAŞINDAN TAKSİTLER HALİNDE KESİLECEK

Kurum, bu parayı 1 yıl içinde memurun maaşından eşit taksitler halinde kesecek. Tatilini yapan memur, bakanlığın vereceği özel çeki turizm tesisine verecek, otel sahibi de bu çeki bakanlıktan tahsil edecek.

Türkiye'de 3 milyona yakın memur olduğuna dikkat çeken TÜROFED Başkan Vekili Mehmet İşler, "Memurlarımızın 5'te biri bile gelse sektör sezonu çok daha az hasarla atlatır" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR