BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
MEMUR

Memurlara 5 soruluk FETÖ anketi

Sağlık Bakanlığı, aile sağlığı merkezlerine 5 soruluk bir anket göndererek FETÖ üyesi memurların bildirilmesini istedi.

FETÖ soruşturması kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından aile sağlığı merkezlerine yazı gönderilerek 5 soruluk bir anket doldurulması ve FETÖ/PYD üyesi olduğu düşünülen isimlerin bildirilmesi istendi.

İlçelerdeki toplum sağlığı merkezlerinden, aile sağlığı merkezlerine gönderilen yazıda:

"İlgili sayılı yazıya istinaden kurumunuzda görev yapan her pozisyondaki personellerdenMilli Güvenliğimize tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PYD iltişakı, aidiyeti ve irtibatı bulunabilecek personellerin tespiti ile ilgili form ekte tarafınıza gönderilmiştir. Ekteki form tüm Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve personeller tarafından doldurularak kimsenin göremeyeceği kişisel olarak kapalı zarf ile tarafımıza iletilmesi hususunda; Gereğini ivedilikle rica ederim" denildi.

5 SORUDA NELER VAR?

Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili personel beyan formu başlıklı ankette de kurum adı, personel adı gibi bilgilerin altında şu 5 sorunun yer aldığı görüldü. 

Belgenin içerisinde yer alan ankette aile hekimlerine şu sorular soruluyor:

1-) Bank Asya Bankasına tasarruf mevduat hesabı açıp, hesaba para yatırdınız mı? Hesap açtıysanız hesabınızı hangi amaçla açtınız? Hesabınızı kapattıysanız hangi tarihte kapattınız?

2-)Siz Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ/PYD) okullarında okudunuz mu ya da çocuklarınız okudu mu?

3-)Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) ait olan Zaman, Sızıntı ve Gonca gibi gazate ya da dergilere üyeliğiniz var mı? Var ise üyeliğinizi hangi tarihte sonlandırdınız?

4-)Yurt dışına çıktınız mı? Çıktıysanız hangi amaçla çıktınız ve hangi tarihte ya da hangi yıl çıktınız?

5-) Çalıştığınız kurumda Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğunu bildiğiniz personelin olup olmadığına dair beyanınızı yazınız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR