BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.245,54
EMEKLİ

Memurlar ve emeklilere bayram öncesi müjde!

Kurban Bayramı öncesinde emekli ve memurlara müjdeli haber geldi. Başbakanlık tarafından gelen son dakika haberlere göre çalışanlar ve emekliler bayram öncesi maaş alacak.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu. Vatandaşlar tarafından merakla beklenen açıklama Başbakanlık tarafından yapıldı. Kamu personeli 16 Eylül de izinli sayıldı, Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine bayramdan önce maaşları ödenecek.

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.
Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede elemanbulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

MAAŞ ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİ

Başbakan Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin de Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için bakanlıklara talimat verdi. Maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR