BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
İŞÇİ

Memurlar nisan ayı maaş BES kesintisi

Memur BES kesintisi ne kadar olacak memurun maaşı ne kadar olacak? Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik katılım uygulaması, 4 milyon çalışana ulaştı.

Memurlar nisan ayı maaş BES kesintisi

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik katılım uygulaması, 4 milyon çalışana ulaştı. 45 yaş altındaki kamu çalışanları ve 250-bin personeli olan özel sektör işyerlerinde görev yapanlar da sisteme dahil oldu. Kamuda BES kesintileri bu hafta itibariyle gerçekleşecek. Memurların maaşından ne kadar kesilecek, çıkabilme ihtimali var mı? Tüm detaylar memurhaber'de.

Memurlar nisan ayı maaş BES kesintisi

Memur BES kesintisi 15 Nisan tarihinde başlıyor. BES'le birlikte 45 yaş altı çalışanların maaşından kesinti başladı. Nisan ayında BES'in ikinci etabı başlayacak. Milyonlarca memurun da Nisan 15'te maaşlarından ilk kesinti yapılacak. BES'le birlikte maaşlardan kesilecek ücret 53-399 lira arasında değişim gösterecek.

Memurlar nisan ayı maaş BES kesintisi

'Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)' 45 yaş altı tüm çalışanlar (memurlar dahil) için zorunlu hale getirilmişti. Daha önce BES'i olsun olmasın 13 milyon çalışan bu kapsama alınmıştı. Sistem kademeli işliyor. İlk uygulama 1 Ocak'ta başladı. Ocak itibarıyla 1000 ve üzeri çalışanı olan özel sektörde toplam 1.8 milyon kişi zorunlu BES'e girdi. Bunlardan 836 bini kaldı, 974 bini sistemden çıktı.

Memurlar nisan ayı maaş BES kesintisi

MEMUR BES İPTAL NASIL YAPILIR? Cayma hakkı, BES’e dahil olduğunuz bildirildiği tarihten geçerli olmak üzere 60 gün içinde kullanılacak. Bu yasal bir hak. Cayma hakkı talebinizi Bireysel emeklilik şirketine çağrı merkezi, faks, posta ve e-mail ile bildireceksiniz.