BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
İŞÇİ

Memurlar hediye alabilir mi?

Memurlar hangi hediyeleri kabul edebilir hangilerini kabul edemez? İşte cevabı...

Memurlar hediye alabilir mi?

Devlet memurlarının doğrudan veya aracı eliyle hediye almalarına veya alacakları hediyelerin değeri ve türüne göre nasıl bir yasağın söz konusu olduğu konusunda uygulamada bazı tereddütler görülebiliyor.

Memurlar hediye alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu “Hediye alma, menfaat sağlama yasağı” başlıklı 29 uncu maddesinde, memurların hediye alma yasağına ilişkin hususları düzenlerken, genel bir yasak getirmenin yanı sıra hediye alma yasağının kapsamını belirleme konusundaki yetkiyi de Kamu Görevlileri Etik Kuruluna bırakmıştır.

Memurlar hediye alabilir mi?

Bu düzenlemeyle, memurların doğrudan veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacıyla hediye kabul etmeleri yasaklanmış ancak yasağın kapsamı belirlenmemiştir.

Memurlar hediye alabilir mi?

Öte yandan, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelikte “hediye”; kamu görevlisinin tarafsızlığını, performansını, kararını veya görevini yapmasını etkileyen veya etkileme ihtimali bulunan, ekonomik değeri olan ya da olmayan, doğrudan ya da dolaylı olarak kabul edilen her türlü eşya ve menfaat olarak tanımlanmıştır.