BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
MEMUR

Memurlar haftada sadece 2 gün çalışacak

Memurlara müjdeli haber bu kez Venezuela'dan geldi. Güney Amerika ülkelerinden biri olan Venezuela'da memurlar sadece 2 gün çalışacak.

VENEZEULA'da ay başından bu yana cuma günleri tatil ilan edilen memurlara ilkokul öğretmenlerinin de katılacağı, ancak devlet hastaneleri ve marketlerinde çalışanların normal mesailerine devam edeceği belirtildi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet memurlarının en az 2 hafta süreyle sadece Pazartesi ve Salı günleri işe gideceğini duyurdu. Maduro, şiddetli kuraklık nedeniyle ülkenin en büyük barajındaki su seviyesinin, hidroelektrik çalıştırma seviyesinin alt limitine yaklaştığını açıkladı. 

Ülkede ay başından bu yana Cuma günleri tatil ilan edilen memurlara ilkokul öğretmenlerinin de katılacağı, ancak devlet hastaneleri ve marketlerinde çalışanların normal mesailerine devam edeceği belirtildi.

İŞE GİTMEDİKLERİ GÜNLERİN MAAŞLARINI ALACAKLAR

Venezeula'da 3 milyon kamu çalışanı işe gitmedikleri günlerin maaşını da alacak.

Hükümet, ülkede yaşanan enerji krizinin, El Nino hava olaylarının yol açtığı kuraklıktan ve muhalifler tarafından düzenlenen sabotaj eylemlerinden kaynaklandığını savunuyor. Uzmanlar ise krizin yatırım eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR