BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
YAZARLAR

Memurlar dikkat bunları yapmayanın memurluğu yanar!

Memurların riayet etmemeleri halinde memuriyetlerine halel getirecek bir akım süre koşulları bulunuyor. Her memurun bu süreleri bellemelerinde behemehal fayda bulunuyor.

Daha önce ilk kez, tekrar veya yer değiştirme suretiyle memuriyete başlayan memurların veya aylıksız izin gibi geçici süreyle görevlerinden ayrılanların yeniden göreve dönmeleri konusundaki dikkat etmeleri gerekli sürelere değinmiştik. Bugün de uymama halinde memuriyete halel getirecek diğer süre koşullarına yer vereceğiz.

Hastalık İzninin Mali Haklarda Kesintiye Sebep Olma Süresi

2006/10344 sayılı Yan Ödeme Kararnamesinin 8 inci maddesine göre hastalıkları nedeniyle düzenlenecek raporlara dayalı olarak hastalık izni kullanan memurlardan, aylıklarını 657 sayılı Kanuna göre almakta olanların, sağlık kurulu raporuna dayanan veya uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalıktan kaynaklanan veya resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak görülen tedavi süresinden sayılan haller hariç olmak üzere, bir takvim yılı içinde toplam 7 günden fazla hastalık izni kullanmaları durumunda, 7 günden fazla sürelere isabet eden zam ve tazminatlarının yüzde 25’i kesilir. 

İstifa Etmiş Sayılmada Süre

657 sayılı Kanunun 94 üncü maddesine göre izin almaksızın veya kabul edilebilir bir mazeretleri olmaksızın görevlerini terk eden ve kesintisiz 10 (on) gün göreve devam etmeyen memurlar, müracaat etme koşulu aranmaksızın, memuriyetten çekilme isteğinde bulunmuş sayılırlar.

Başka Ülkelere Geçici Görevlendirilenlerin Dönüş Süresi

Kabule şayan bir mazeretleri olmaksızın, bu süre dahilinde vazifelerine başlamamış olanlar, memuriyetten çekilmiş (istifa etmiş) sayılırlar.

Mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, bilgilerini artırmak veya staj yapmak üzere başka ülkelere gönderilen memurlar, kendilerine verilen izin süresinin sonlanmasından başlayarak yol süresi dışında 15 gün içinde görevlerine başlamak mecburiyetindeler.

Kabule şayan bir mazeretleri olmaksızın, bu süre dahilinde vazifelerine başlamamış olanlar, memuriyetten çekilmiş (istifa etmiş) sayılırlar.

Disiplin Cezası Gerektiren Göreve Gelmeme Süreleri

Kabul edilebilir bir mazeretleri olmaksızın;

-Bir veya iki gün göreve gelmeyen memurlara aylıktan kesme cezası verilir.

-Kesintisiz 3 ila 9 gün arasında bir süre göreve gelmeyen memura kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilir.

-Bir takvim yılı içerisinde toplam 20 gün göreve gelmeyen memura Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilir.

Aile Bireylerinin Bazı Faaliyetlerinin Bildirilmesinde Süre

Devlet memurlarından, eşleri veya reşit olmayan ya da mahcur olan çocukları;

-Türk Ticaret Kanununa göre “Tacir” veya “Esnaf” sayılmayı gerektiren faaliyetlerde bulunanlar,

-Ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alanlar,

-Ticari mümessil veya ticari vekil veya kolektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olanlar,

Eş ve çocuklarının bu durumunu 15 gün içinde kurumlarına bildirmek durumunda bulunuyorlar. Bu süre içerisinde kurumlarına bildirimde bulunmayan memurlara kınama cezası verilebiliyor.

Mal Bildiriminde Bulunma Süreleri

Memurlar, mal bildirimine konu malları olsa da olmasa da periyodik olarak Mal Bildirimi vermek zorunda bulunuyor. Malları olup bu mal miktarında önemli oranda değişiklik olanlar da mal miktarındaki artış veya azalışa göre bildirimde bulunmak zorunda. Bunların yanı sıra, belli dönemlerde de memurların bildirimlerini yenilemeleri şartı getirilmiştir. Mal bildiriminde bulunulması yükümlülüğü bazı süre kurallarına bağlanmış bulunuyor.

Örneğin memuriyet görevine devam edenlerin, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar bildirimlerini yenilemeleri gerekiyor. Ayrıca mal varlığında önemli bir değişiklik olduğu takdirde 1 ay içinde mal bildiriminin yenilenmesi gerekiyor.

Memurlardan kendilerine aylık ödenenler, net aylık tutarının beş katından; aylık ödenmeyenler ise Genel İdare Hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki Şube müdürüne 15.01.2016 tarihi itibariyle ödenen net aylığın (Halen 3839,10 TL) beş katından fazla (Ocak - Haziran 2016 arası için 19.195,50 TL) değer ve tutarındaki;

1) Para ve para hükmündeki kıymetli kağıtları,

2) Hisse senedi ve tahvilleri,

3) Altın ve mücevheratı,

4) Her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer-döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar (Sığır, davar, at, eşek v.b.) koleksiyon ve ev eşyaları (Değerli tablo, antika eşya v.b.) ile diğer taşınır malları,

5) Hakları,

6) Alacakları,

7) Borçları,

8) Gelirleri,

Hakkında süresi içerisinde mal bildiriminde bulunmayan memurlara kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilir. Yasalarda daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde gerçeğe aykırı bildirimde bulunanlara altı aydan üç yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Göreve başlamadan önce göreve giriş için gerekli belgeler ile birlikte mal bildiriminde bulunmayan memur adayının atama işlemi gerçekleştirilmez. 

Bu yazının tüm hakları Memurhaber.com'e aittir. "www." biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.




Yorumlar 3 Yorum