BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
İŞÇİ

Memura ikramiye müjdesi karar

Geçen hafta Meclis'ten geçen torba yasa birçok kesime müjdeler verirken memur emeklilerinin ikramiye yolunu da açtı.

Memura ikramiye müjdesi karar

Geçen hafta Meclis'ten geçen torba yasa birçok kesime müjdeler verirken memur emeklilerinin ikramiye yolunu da açtı. 30 yıldan fazla hizmeti olan ancak ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan 400 bin memur emeklisine ek ikramiye ödenecek.

Memura ikramiye müjdesi karar

Meclis'te kabul edilen fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz onaylamadığı yasaya Resmi Gazete'de yayını ile birlikte 1 yıl içinde başvuranlar ikramiyelerini alacak. Üstelik 7 bin 500 liralık kısım 3 ay içinde ödenecek. İşte sorularla ikramiyeyi alma yolu..

Memura ikramiye müjdesi karar

1)DÜZENLEME KAÇ KİŞİYİ KAPSIYOR KİMLERE VERİLECEK? Ek ikramiye toplam 408 bin memur emeklisini kapsıyor. 30 yıldan fazla hizmet süresi olmasına karşın, 30 hizmet yılı üzerinden ikramiye almış olanlara, kalan her tam hizmet yılı için ek ikramiye ödenecek. Örneğin; 40 yıl çalışan bir emekliye, 30 yıl üzerinden para aldığı için kalan 10 yıla ilişkin ödeme yapılacak.

Memura ikramiye müjdesi karar

2)NASIL HESAPLANACAK? Ödemeler, görevden ayrılma tarihindeki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden aylığın başlangıç tarihindeki katsayılar ve emekli ikramiyesi ödenmesine esas hükümler dikkate alınarak hesaplanacak. Tutarlar kişiden kişiye değişecek. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek olacak. Yıllık yaklaşık 4 bin liraya varan ödemeler söz konusu olacak.