BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Memura erken maaş müjdesi!

Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği (KAYNAKDER)i emurlara erken maaş ödemesi yapılmasını istedi...

Yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcı öncesinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara maaşlarının 10 Eylül'de yatırılması talebinde bulundu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın okulların açılmasına kısa bir süre kala kutlanmasının giderleri artırdığına işaret edilerek, memur maaşlarının yatırılacağı 15 Eylül'ün, 17 milyon öğrencinin ders başı yapacağı hafta sonuna denk geldiği vurgulandı.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 3 milyonun üzerinde devlet memur olduğu ve memurların maaşlarını 15 Eylül'de almalarının sıkışıklık ve karmaşaya neden olacağı savunuldu.

Maaş ödemelerinin 10 Eylül Pazartesi günü yapılması talebinde bulunulan açıklamada, bu uygulamayla velilerin daha rahat hareket edebileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KAYNAKDER Başkanı Şeref Zekai Kolak, velilerin 2012-2013 eğitim yılı için yaptıkları alışverişlerde daha rahat hareket edebilmeleri amacıyla memur maaşlarının 10 Eylül'de ödenmesini talep ettiklerini vurguladı.

Kolak, ''Yeni eğitim sistemi dolayısıyla bir telaş yaşanırken okul alışverişinin önceden yapılması velileri çok ciddi rahatlatacaktır. Bu nedenlerle maaş ödemelerinin 10 Eylül'de yapılmasının memurlarımız açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR