BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93
MEMUR

Memur Temmuz ayı enflasyon zammı alabilecek mi?

Mayıs ayı enflasyon oranları açıklandı ancak memur enflasyon farkı zammı hesaplamasında dikkate alınan enflasyon Mayıs ayında beklentilerin altında peki bu durumda memurlar Temmuz ayı enflasyon zammı farkı alabilecek mi?

Memurlara enflasyon farkı zammı Temmuz ayında bekleniyordu ancak bugün açıklanan enflasyon oranlarının ardından esaslı bir fark hissedilmeyecek gibi görünüyor zira Mayıs 2016 dönemine ait enflasyon oranları beklentilerin altında geldi. Dolayısıyla memurlara ek zam gelmesi için iyimser bir tablo sergilenmedi.

Temmuz maaş zammı sonrası, net maaşında herhangi bir artış göremeyecek olan kamu çalışanları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında görev yapan geçici personel de yer alacak.

4/C'LİNİN EK MAAŞI DAHA DA AZALACAK!
4/C personelin aylık brüt maaşı 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak %5 oranında artacak. Ancak bu artış, aynı dönemde gelir vergisi oranının da %5 artacak olması nedeniyle, net maaşta artışa neden olmayacak, aksine net maaş daha da azalacak.

4/C personelin aylık maaşından kesilen gelir vergisinin miktarı;

-Öğrenim durumu, eş ve çocuk durumu ile sendika üyesi olup olmama durumuna

-Yılbaşından beri elde ettiği gelirin toplamına (gelir vergisi matrahına esas) 

göre değişiyor.

 





Toplu sözleşme hükümlerine göre, Aralık 2015 ile Haziran 2016 arasındaki enflasyon oranlarının toplamının yüzde 6'yı aşması durumunda, memurlar aşan nispette, yılın 1. yarısı için enflasyon farkı alabiliyorlar.

MAYIS AYI ENFLASYON ORANI BEKLENİLENİN ALTINDA
Enflasyon oranları Mayıs ayında 0.58 oranında arttı. TÜİK'in bugün açıkladığı rakamlara göre, ilk beş aydaki toplam enflasyon oranı yüzde 3.15 oldu. 

Bu durumda, yılın ilk altı ayındaki enflasyon oranının yüzde 6'yı bulması zor görünüyor. Haziran ayında, enflasyonun yüzde 6'yı aşmaması durumunda memurlar için enflasyon zammı oluşmayacaktır.

Mayıs ayında TÜFE yüzde 0,58 arttı. TÜFE yıllık yüzde 6,58 oldu. Yİ-ÜFE Mayıs'ta yüzde 1,48 arttı, Yİ-ÜFE ise yıllık yüzde 3,25 oldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR