BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

'Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği iptal edilsin'

BES Adana Şube üyesi emekçiler Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği’ndeki rotasyon düzenlemesinin iptal edilmesini istedi.

Basın açıklamasını okuyan Şube Yöneticisi Mustafa Değirmendaş, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından il içi rotasyon uygulaması ile başlayan sürecin daha sonra Türkiye İstatistik Kurumunda iller arası rotasyona dönüştüğünü ifade etti.

Adliyelerde de bu uygulamaya geçileceğini belirten Değirmendaş, bu uygulamanın hizmetin yaygınlaşması amacına hizmet etmeyeceği gibi, yapılan işin de zorunlu yer değiştirme esaslarına tabi tutulmayı gerektiren mahiyette olmadığını kaydetti. Değirmendaş, kurum bünyesinde personel ihtiyacı doğması halinde, dışarıdan atama yoluyla ya da personelin tercihi esas alınarak atama yapılmasının daha hakkaniyetli olacağını kaydetti.

AKP Hükümetinin temel hedeflerinden birisi de kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılması olduğunu iddia eden Değirmendaş, performans ve rotasyon uygulamaları üzerinden sürekli olarak kamu emekçilerini itibarsızlaştırmayı sürdürdüğünü kaydetti. Hükümetin asıl hedefinin bir yandan kamu hizmetlerini tasfiye ederken, diğer yandan kamu emekçilerinin tasfiyesi olduğunu dile getiren Değirmendaş, rotasyon dayatmasının kamu emekçileri açısından zorunlu emeklilik anlamına geldiğini söyledi.

Değirmendaş, kamu görevlilerinin geriye dönüşü mümkün olmayan mağduriyet yaşamasının engellenmesi bakımından, bir an rotasyon düzenlemesinin iptal edilmesini talep ettiklerini vurguladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR