BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
MEMUR

Memur-Sen'in yeni hükümetten ilk beklentisi!

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, yeni hükümetten beklentilerini anlattı. Yalçın, "4-C ve 4-B'liler bir an önce kadroya alınmalı" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Başbakanın ilk işi 'toplu sözleşme masasında üzerinde çalışılacak konular' diyerek kenara aldığımız, konunun taraflarıyla kamu boyutuyla yürütülen diplomasiden ortaya çıkacak sonucu dikkate alarak 4-C ve 4-B'lilerin bir an önce kadroya alınması.

Yalçın, Bursa'da bir otelde düzenlenen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin insani diplomasi ve merhamet diplomasisinde dünyanın her tarafında varlığını hissettirdiğini belirterek, Memur-Sen'in de merhamet hareketinde başı çektiğini ve nerede bir sorun varsa oraya duyarlılık gösterdiğini söyledi.

Bölgedeki terör mağdurlarına verdikleri desteğe dikkati çeken Yalçın, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin referanduma gerek kalmadan yasalaştığını hatırlattı. Yalçın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu ülkede arabasının bagajında teröriste silah taşıyanlara dokunulmalı. Bu ülkede teröristin cenazesine gidip orada boy gösterenlere dokunulması lazım. Ülkenin altını oymak için tuzak kuranlara, Rusya'ya selam çakanlara, kendi ülkesine çelme takanlara dokunulması lazım. Millet oraya bu memleketin geleceğine ilişkin tuzaklar kurulsun, onlara uşaklık ve ırgatlık yapılsın diye vekil seçmiyor. Oyunu verirken bu oylar namluya sürülsün diye sandığa gitmiyor. O yüzden oyları yanlış değerlendiren, oyunların içinde cirit atan insanların TBMM'de millete ahkam kesme, millete martaval okuma aymazlığı bitmeli. Kürsü dokunulmazlığı hariç herhangi bir suç varsa bunlara dokunulması, hukukun işlemesi gerekiyor."

4-C'LİLER VE 4-B'LİLER BİR AN ÖNCE KADROYA ALINMALI

AK Parti'nin yarın yapılacak olağanüstü kongresi sonrası yeni başbakandan bazı icraatler beklediklerini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti: "Başbakanın ilk işi 'toplu sözleşme masasında üzerinde çalışılacak konular' diyerek kenara aldığımız, konunun taraflarıyla kamu boyutuyla yürütülen diplomasiden ortaya çıkacak sonucu dikkate alarak 4-C ve 4-B'lilerin bir an önce kadroya alınması. Üniversite mezunu işçilerin, memur görevi yapanların memur kadrosuna aktarılması. Vekil ebe hemşireler, vekil imamlar, müezzin kayyımlar, usta öğreticiler, ek ders ücretiyle görev yapan çeşitli kamu görevlilerinin kamu güvencesine alınması. Onun için yeni başbakandan ilk beklentimiz, 4-C'lilerin kadroya alınmasına ilişkin somut adım atması ve buna ilişkin müjdeyi açıklamasıdır."

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR