BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
MEMUR

Memur Sen'den sözleşmeli memurlar için kadro talebi

Taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Taşerona kadro tarihi henüz netleşmemiş olsa da şartlar belli oluyor. Bu şartlardan biri de taşeron işçilere memur olma formülü

720 bin işçiye kadro yolu açılmışken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Memur- Sen'de taşeron için özel formülde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret eden taşeron işçilere için özel statü değil kadro talebi geliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında asıl ve yardımcı işlerde çalışan 740 bin taşeron işçiye kadro çalışmaları sürüyor. Taşeron işçilere 'memurluk' formülü de masada. Memur- Sen, Başbakan Binali Yıldırım'ı ziyaret ederek, taşeron işçilere özel statü değil, kadro talebinde bulundu.

 

Çankaya Köşkü'nde Memur-Sen heyetini kabul eden Başbakan Yıldırım, sendikanın 21'inci kuruluş yıldönümünü tebrik etti. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sendikanın taleplerini iletirken, 4B'liler, 4C'liler, vekil ebe, hemşire ve imamlar, memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını istedi.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO

Taşeron işçilere kadro konusunun da gündeme geldiği ziyarette, Memur-Sen heyeti bu işçilere özel statü yerine 'memur' ya da 'işçi' kadrosu verilmesini talep etti. Yalçın, taşeron işçiler için başlatılan çalışmadan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken; "Bu çalışmayı olumlu buluyoruz. Ancak, özel statü yerine 4/A ya da 4/D olmalı" dedi...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR