BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
İŞÇİ

Memur Sen'den hükümetin eylem planına destek!

Hükümеtin 2016 Eylеm Plаnını dеğеrlеndirеn Mеmur-Sеn Gеnеl Bаşkаnı Ali Yаlçın, eylem planına destekleyen açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu personel rejimi değişikliği konusunda hükümeti uyarma gereği duyuyoruz. Kamu görevlilerinin istihdam güvencesini ortadan kaldıracak değişikliğe izin vermeyiz. Bu noktada kararlıyız dedi.

Hükümetin 2016 Eylem Planını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "64. Hükümetin açıklamış olduğu eylem planı toplumun her kesimine yansıyacak müjdelerle doludur.

Bu müjdelerin hayata geçirilmesi durumunda Türkiye büyüme ve kalkınma yolunda bir adım daha ileri atacaktır. Bu paket Türkiye’nin motivasyonunu artıracak, umudunu güçlendirecektir. Yeni Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada söz sahibi olma noktasında zirveye taşıyacaktır" dedi.


STK’LAR İLE İŞBİRLİĞİ VE İSTİŞARE 

"Hükümet programını üç aylık, altı aylık ve 1 yıllık şeklinde takvimleştirilerek eylem planına bağlanmış olmasını olumlu buluyoruz" diyen Yalçın, "64. Hükümetin eylem planında ortaya koyduğu takvim her icra konusu için azami süre olarak görülmeli ve verilen sürede daha önce ve daha hızlı şekilde hedeflere ulaşılması da bir vizyon olarak ortaya konmalıdır.

Eylem planının icraata dökülme aşamasında mutlaka ilgili taraflar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile istişare ve işbirliği yapılmalıdır. Bu süreç sadece hükümet perspektifiyle değil yasama faaliyetleri bakımından TBMM’de özelliklede ihtisas komisyonlarında aktif bir şekilde sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.



İŞ GÜVENCESİ VURGUSU

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Memur-Sen olarak seçim sürecinde "İstikrar" vurgusu yapmış, sonuç ile ilgili olarak da milletin "istikrar" beklentisinin ekonomide büyüme, toplumsal hayatta huzur ve uzlaşma, siyasal sistem açısından ise Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye olarak okunması gerektiğinin altını çizmiştik.

DESTEK ESASIYLA HAREKET

Hükümet programıyla ilgili olarak da olması ve olmaması gerekenleri raporlaştırarak Başbakan Sayın Davutoğlu’na sunmuştuk. Hükümet tarafından açıklanan eylem planı toplumun mesajının, beklentilerini anlaşıldığı ve önemsendiği yönünde bir kanaat oluşturmuştur. Bu kanaatin devamı ve beklentilerin gerçeğe dönüşmesi noktasında Memur-Sen olarak sivil denetim ve millet iradesi odaklı destek esasıyla hareket etmeye devam edeceğiz.

Bu çerçevede toplumsal uzlaşma bakımından siyasete de mesaj üreten 3. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımızın fiilen hayata geçeceği 1 Ocak 2016 itibariyle aynı Toplu Sözleşmede yer alan çalışma konularıyla ilgili olarak da bir aylık bir süre öngörülmesi ve bu sürenin sonunda beklentimiz doğrultusunda düzenleme yapılmasını önemsiyoruz.

4/B VE 4/C'Lİ PERSONELİN KADROYA GEÇİŞİ

Bu bağlamda 4/B ve 4/C’li personelin kadroya geçişi, ek gösterge, Cuma Namazına ilişkin sürenin artırılması gibi taleplerimiz başta olmak üzere Toplu Sözleşme de yer alan çalışma konularının en geç 2016 yılıyla birlikte kazanıma dönüşmesi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır. Kamu Personel rejimi değişikliği konusunda ise hükümeti uyarma gereği duyuyoruz. Kamu görevlilerinin istihdam güvencesini ortadan kaldıracak değişikliğe izin vermeyiz. Bu nokta da kararlıyız."
Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR