BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan FETÖ'ye tepki yürüyüşü

Memur-Sen tarafından 15 Temmuz şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında FETÖ'nün darbe girişimine tepki yürüyüşü düzenlendi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale'nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikayesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir, bir diriliş gecesidir, bir iman manifestosudur. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Kızılay Özveren Sokak'taki Sağlık-Sen Genel Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının basılı olduğu önlüklerle Güvenpark'a kadar yürüdü.

Memur- Sen Genel Başkanı Yalçın, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u darbenin yanı sıra bir işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Darbe ve işgal girişimi sırasında askerlerin, uçak, helikopter, tank ve zırhlı araçlar ile silahların millete karşı kullanıldığı vurgulayan Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve MİT binalarının saldırıya uğradığını, pek çok kurumun işgalini ise milletin önlediğini hatırlattı. 

Yalçın, 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanet ve sadakati unutmayacaklarının altını çizerek, "15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale'nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikayesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir, bir diriliş gecesidir,  bir iman manifestosudur. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz ruhunu diri tutacaklarını anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"İşte bugün 81 ilde aynı anda 15 Temmuz'u anmak için aynı ruhla alanlardayız. Unutmayalım ki, Türkiye ne kadar güçlenirse küresel emperyalizm de o kadar kuduruyor, öfkeleniyor. O halde görev bitmiş değil. 15 Temmuz’da çıktığımız sokaklardan evlerimize dönüp uyumaya kalkarsak bizi uykumuzda boğarlar.

Darbeciler şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. 15 Temmuz gecesi ellerimizle yakalayıp adalete teslim ettiğimiz hainler türlü ayak oyunları içindeler. Yıllardır eğitimi aldıkları takiyye ve pişkinlikle, hakikati sulandırma, zihinleri bulandırma, davanın seyrini saptırma, darbe girişimini tartışmaya açma, Gülen’i temize çıkarma, zaman kazanma, hakikati zehirleme amacıyla 'kontrollü darbe' söylemini son derece örgütlü bir şekilde, bir plan dairesinde ilmek ilmek örmeye çalışıyorlar. Ama asla meydanlardaki zaferi mahkeme salonlarında kaybetmeyeceğiz."

Yalçın, yürüyüşe katılanlardan FETÖ davalarını takip etmeleri, mahkeme salonları önüne çadır kurmaları çağrısı yaptı. 

Etkinlik Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan 1001 hatim duasıyla sona erdi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR