BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
İŞÇİ

Memur Sen Başkanı Yalçın'dan çarpıcı açıklamalar!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mardin Buluşması'nda yaptığı konuşmada meselenin dershane olduğunu sürenler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu, İşte ayrıntılı haber...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Memur-Sen Mardin Şubesince Müftülükte düzenlen Mardin Buluşması'nda yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar... 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hendekler vesayet çukurlarıdır. Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmeli. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakarca görev yapan insanlara kucak açın" dedi.

HER YERDE BARIŞ HER ZAMAN BİRLİK 

Memur-Sen Mardin Şubesince Müftülükte düzenlenen "Her Yerde Barış, Her Zaman Birlik: Mardin Buluşması"nda konuşan Yalçın, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendekleri eleştirerek, şunları belirtti:

"Tetiğe basan gençler değil, yere sağlam basan gençler yetiştirmek için kamu görevlileri olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya devam etmeliyiz. Hendekler vesayet çukurlarıdır. Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmeli. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakarca görev yapan insanlara kucak açın.



DÜŞMANLIĞINIZI AÇTIĞINIZ HENDEKLERİN İÇİNE ATIN

Hendek kazan değil, iyi üniversite kazanan gençler hedeflemeliyiz. Öfkenizi, kininizi, nefretinizi, düşmanlığınızı, açtığınız hendeklerin içine atın. Okulları yakıp, öğretmenleri baskılayan, şehirleri yaşanmaz hale getirenler, 'Boykot uyguluyoruz' diyerek, boykota uymama özgürlüğünü kullananlara karşı tehdit savurup, özgürlükten bahsediyorlar. Dün ne kadar çirkinlik varsa onu kopyalıyorlar. Buradan bir çıkış yolu bulmaları mümkün değil."

KABUL EDİLEBİLECEK TARAFI YOK 

Bölgede bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulandığını dile getiren Yalçın, "Dün inkar, asimilasyon politikalarından şikayetçi olanlar, bugün Kürtleştirmek için hendek kazıyorlar. Dün JİTEM'den şikayetçi olanlar bugün aynı ezber üzerinden gördüklerini kopyalamaya çalışıyorlar. Bunun asla kabul edilebilecek tarafı yok" diye konuştu.

Memur-Sen olarak bu yaşananları kabul etmediklerini dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

YASİN BÖRÜ'YÜ KATLEDENLER UNUTULMAMALI 

"Şehir merkezlerinde hendek kazanların, okul ve cami yakanların, bilboardlara Hazreti Peygambere hakaret içeren afişler asanların, çocukların eğitim hakkını, bölgenin yatırım hakkını, bölgede fedakarca görev yapanları engelleyenlerin asla yanında olmayız. Bunun hak verilecek hiçbir yanı yok. Yasin Börü ile 50 insanı katledenler unutulmamalı."

Yalçın, 17-25 Aralık operasyonlarına da değinerek, şunları ifade etti:

MESELE DERSHANE DEDİLER 

"Bize mesele, 'Dershane' dediler. Ama meselenin dershane olmadığı ilerleyen süreçlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin arka kapısından girilip, pazarlık yaptıklarında ortaya çıktı. Çünkü mesele dershane değildi. Mesele milletin iradesine ipotek koyma, güç zehirlenmesi yaşayan bir örgütlenmenin bu anlamda haddini aşması, herkesin iradesini ipotek altına alma çalışmasıydı. Biz sağduyu ile, 'Hizmetinizi hezimete, cemaatinizi cerahete dönüştürmeyin' diye çağrıda bulunduk. Ama gelinen noktada hizmet hezimete, cemaat cerahate dönüştü. Akıl almaz oyunlara imza atıldı."

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR