BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
MEMUR

Memur performansına göre kazanacak!

Bu yıl çıkacak yasayla 657 sayılı yasadaki memurun ve tüm kamu personelinin yönetim yapısı gözden geçirilecek. Memur maaşını performansıyla belirleyecek ve memurun tanımı değişecek...

657 sayılı yasadaki memurun tanımı değişecek. Memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak.

Görevini iyi yapmayan memur işten çıkarılabilecek. Memurun verimliliği de ölçülecek. Çok çalışan çok, az çalışan az maaş alacak. Yeri değiştirilen bürokrat mahkemeye başvurup geri dönemeyecek.

Böylece daha çok çalışanla verimsiz çalışan arasındaki fark açılacak ve haksızlık sona erecek. Çalışmaları devam eden ve aşama aşama devreye alınacak sistemle, esnek çalışma modeli de getirilecek.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında personel sistemi, işe alımdan emeklilik sonrasına kadarki süreci kapsayan insan kaynakları yönetim anlayışı çerçevesinde düzenlenecek.

Hükümet, “günün şartlarına uygun” bir memuriyet sistemi için düğmeye bastı. Yeni sistemle ilgili değişiklik çalışmasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütüldüğü ve sistemde radikal değişiklikler yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak “verimlilik” ilkesi getirilecek. Bu ilkeye bağlı olarak memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Böylece memurların da işçiler gibi işten çıkarılmaları mümkün olacak.

MEMUR MAAŞLARI NASIL DEĞİŞECEK?

Memur maaşları da sadece “katsayı-gösterge”, “derece-kademe” sisteminden ibaret olmayacak. Yeni sistemde memurların maaşlarında da performans kriteri geçerli kılınacak. Memurun verimliliği ölçülerek çok çalışanın çok, az çalışanın az maaş alması sağlanacak. Bu durumu bürokratlar “verimli memur ile verimsiz memur arasında fark olacak” şeklinde açıkladı.

YENİ SİSTEMDEKİ DEĞİŞİKLİKER NELER?

Yeni sistemde idarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme insiyatifini kullanma şartları genişletilirken, görev yeri değiştirilen bürokratın mahkeme kararıyla geri dönmesinin yolu sınırlandırılacak. Hükümetlerin kendi kadrosuyla çalışabilmesi için “sözleşmeli” uygulaması da yaygınlaştırılacak.

Yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak “verimlilik” ilkesi getirilecek.
-Bu ilkeye bağlı olarak memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Böylece memurların da işçiler gibi işten çıkarılmaları mümkün olacak.

-Memur maaşları da sadece “katsayı-gösterge”, “derece-kademe” sisteminden ibaret olmayacak. Yeni sistemde memurların maaşlarında da performans kriteri geçerli kılınacak.
-Memurun verimliliği ölçülerek çok çalışanın çok, az çalışanın az maaş alması sağlanacak.
-Yeni sistemde idarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme insiyatifini kullanma şartları genişletilirken, görev yeri değiştirilen bürokratın mahkeme kararıyla geri dönmesinin yolu sınırlandırılacak.
-Hükümetlerin kendi kadrosuyla çalışabilmesi için “sözleşmeli” uygulaması da yaygınlaştırılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR