BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
İŞÇİ

Memur annelere yarı zamanlı çalışma başlıyor bakan açıkladı!

Memur annelere yarı zamanlı çalışma imkanı tanıyan yönetmelik ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi.

İşçilerden sonra memurlara da yarı zamanlı çalışma hakkı geliyor. Çocuk sahibi olan ve evlat edinen memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı düzenlenemsinde sona gelindi. Memurlara müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzzenioğlu verdi. 24 TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Müezzinoğlu, memur annelere yarı zamanlı çalışma hakkı tanıyan yönetmeliğin her an çıkabileceğini açıkladı. 

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılı Ocak ayında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme imkanı geçen yıl başında getirilmiştir.

Bununla birlikte, söz konusu maddenin son fıkrasında; "Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımına ilişkin usul ve esaslar ile bu haktan yararlanamayacak memurları; hizmet sınıfı, kadro unvanı, kurum veya teşkilat bazında birlikte veya ayrı ayrı belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir" ifadesi bulunmaktadır.

Ancak, aradan bir buçuk yıla yaklaşan bir süre geçmesine rağmen Yarım Zamanlı Çalışma hakkından hangi memurların yararlanıp yararlanamayacağı ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmadı. 

 
 
 
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR