BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
GÜNCEL

Memur alımında kadro sınırlaması kalktı

Darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında başlayan FETÖ temizliği devam ediyor. Memur açığının en kısa sürede kapatılması için kadro sınırlaması kaldırıldı. Memur alımı nasıl gerçekleşecek? İşte detaylar...

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından devam eden operasyonlarda birçok FETÖ'cü memur görevden alındı. Görevden alınan memurların yerine işlerin aksamaması için personel alımı başladı

Memur alımlarda kadro kısıtlaması olmayacak. Önce Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına bakılacak olan adaylar, sözlü mülakata da alınacak. 

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyon kamuda da derinleşiyor. Sayı her geçen gün artıyor. Son olarak görevinden alınan personel sayısı 66 bin 39'u buldu. İncelemeler, soruşturmalar sürüyor. Pek çok kişi memuriyetten atılacak üstelik OHAL kararnamesi ile atılanların kamuya geri dönüşünün de önü kapandı.

BAKANLAR KURULU ONAYI YETERLİ OLACAK

Yıl başında bütçede 97 bin memur alımı öngörülmüştü. Büyük kısmı da atandı. Ancak şimdi boşalan kadrolar için yeniden alım yapılacak ve sadece Bakanlar Kurulu'nun onayı yeterli olacak.

4 YIL SONRA KADROYA ALINACAK

Kaç kişinin işe alınacağı kurumların ihtiyacına göre belirlenecek. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını ilk etapta norm fazlası öğretmenlerle karşılayacak. Sonrasında ise sözleşmeli öğretmen alınacak. Sözleşmeli öğretmenler KPSS puanına göre alınacak. İhtiyacın üç katı kadar aday sözlü mülakata alınacak. Görevlendirilenler 4 yıl yer değiştirmeyecek. 4 yıl sonra kadroya alınacak.

EN ÇOK ALIM BU KURUMLARDA YAPILACAK

Yine Emniyet Genel Müdürlüğü de komiser yardımcılığı için ilana çıktı. 3 bin komiser yardımcısı alınacak. Bunların 2 bini lisans mezunu adaylar arasından seçilecek. En çok görevden almalar Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı, Emniyet, Diyanet'te oldu. En çok alımın da buralara yapılması planlanıyor. En büyük öncelik ise sicilinin temiz olması olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR