BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
GÜNCEL

Medyada FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkında gelen son dakika bilgilere göre gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında Dinçer Gökçe, Ömer Şahin ve Rasih Yılmaz da bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

9 İSİM GÖZALTINDA

İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenlenen operasyonda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

Şüphelilerden 18'inin yurt dışına çıktığı tespit edilirken, 8 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, örgüt ile bağlatılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden FETÖ terör örgütü lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR