BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Meclis'te dokunulmazlıklara yeni kriter

Bugün tamamlanacak bütçe görüşmelerinden sonra tatile girecek olan TBMM'nin önümüzdeki dönemdeki en önemli gündem maddesi dokunulmazlıklar olacak.

Bütçe maratonunun bitmesinin ardından dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e gelmesi bekleniyor. Kurulacak alt komisyondaki 452 dokunulmazlık dosyası "kamuoyunda infial yaratma" kriterine göre belirlenecek.

Bugün tamamlanacak bütçe görüşmelerinden sonra tatile girecek olan TBMM'nin önümüzdeki dönemdeki en önemli gündem maddesi dokunulmazlıklar olacak.

 HANGİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILACAK?

Kısa tatilden sonra Anayasa-Adalet Karma Komisyonu toplanarak gündeminde bekleyen dokunulmazlık dosyalarının kapaklarını açacak. Komisyonun dokunulmazlıklar ile ilgili ilk işi ise hangi vekillerin dokunulmazlığının, nasıl kaldırılacağına ilişkin kriteri belirlemek olacak.

Karma Komisyon yapacağı ilk toplantıda, bu kriteri ve hangi dosyaların hazırlık komisyonuna gönderileceğini belirlemek amacıyla bir "alt komisyon" kuracak. Alt komisyona tüm partiler milletvekili sayılarına göre üye verecek. AK Parti, tek kriter üzerinden gidilmesini, bunun da "eylemin toplumda infial yaratması" olmasını önerecek.

 KARA PROPAGANDA ENGELLENECEK

Halen Karma Komisyon gündeminde bekleyen AK Partili 22 milletvekili ile ilgili 40, CHP'li 44 milletvekili ile ilgili 137, HDP'li 41 milletvekili ile ilgili 261, MHP'li 6 milletvekili ile ilgili 14 dosya bulunuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR