BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

MEB'e görevde yükselme sınavı için suç duyurusu!

Eğitim personeli "Görevde Yükselme Sınavlarının" açılmasını ve eğitimlerine uygun kadrolara atanmayı bekliyor. MEB'in duyarsızlığı nedeniyle TEÇ SEN suç duyurusu yapma kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan binlerce eğitim çalışanı "Görevde Yükselme Sınavlarının" açılmasını ve eğitimlerine uygun kadrolarda atanmayı bekliyor!

İŞTE TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

Milli Eğitim Bakanlığının kendi yazdığı yönetmelikte "2 Yılda Bir Görevde Yükselme Sınavları Yapılır." Hükmüne rağmen;

1- Şube Müdürlüğü Sınavı: 2000 yılında yapılmıştır. 13 yıldır sınav açılması beklenmektedir ve Bu kadrolara 13 yıldır görevlendirme yapılmaktadır.

2- Şeflik Sınavı : 2009 yılında yapılmıştır. 4 yıldır sınav açılması beklenmektedir.

3- Teknik Kadro Sınavı : 2008 yılında yapılmıştır. 5 yıldır sınav açılması beklenmektedir.

4- Memurluk Sınavı : 2010 yılında yapılmıştır. 3 yıldır sınav açılması beklenmektedir.

5- Saymanlık Sınavı : 2007 yılında yapılmıştır. 6 yıldır sınav açılması beklenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının bürokratları ile görevde yükselme sınavlarının açılması konusunda sendikamızca binlerce görüşme yapılmıştır. 2013 Nisan ayına kadar "Görevde Yükselme Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin Değiştirilmesi" ve Görevde Yükselme Sınavlarının tümünün yapılması planlanmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığından sınav tarihleri ile ilgili net bir açıklama olmamasının tek bir nedeni vardır. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları sorunları çözmek yerine göze girmek, şirin görünmek ve koltuklarını koruma derdindedir. Eğitim ve eğitim çalışanlarının derdi, sorunu ve sıkıntıları MEB Bürokratlarının önem verdiği bir konu olmadığı aşikârdır.

Görüleceği üzere, asli görevi eğitim ve eğitim personellerinin sorunlarını tespit etmek, sorunların çözümüne katkıda bulunmak olan MEB Bürokratlarının asli görevlerini yerine getirmediği ortadadır.

Bu sebepten dolayı sendikamızca görevini yerine getirmeyen "Tüm Bakanlık Bürokratları" hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına Suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna ve Eğitim Çalışanlarına Duyurulur.

Yorumlar 31 Yorum
ÇOK OKUNANLAR